HIT: Amerikanci pomešali Češku i Čečeniju!

Nakon što se u medijima nekoliko puta umesto čečenskih napadača pojavila vest da iza bombaških napada na Bostonskom maratonu stoje češki napadači, ambasada Češke Republike objasnila Amerima razliku između ove dve zemlje

  • 9

Nakon bombaških napada na Bostonskom maratonu sve američke televizijske stanice stale su da se utrkuju ko će podrobnije i brže preneti vesti o tome ko stoji iza napada. No, u nekolicini medija se umesto osumnjičenih - čečenijskih napadača navelo da se radi o - češkim bombašima.

Kako bi prestali da plasiraju neistine, ambasador Češke Republike, Petr Gandalovič bio je prinuđen da objavi zvanično saopštenje, u kojem prema pisanju britanskog "Gardijana" saučestvuje u velikom bolu sa Amerikancima, ali i apeluje da Češka Republika i Čečenija nisu jedna ista zemlja.

- Češka Republika se nalazi u centralnoj Evropi, a Čečenija je deo Ruske federacije. Mislim da je važno istaknuti tu činjenicu i dodati da je predsednik Češke Republike Miloš Zeman uputio pismu Baraku Obami, u kojem je jasno naglasio da svim silama stoji uz njega u borbi protiv terorizma - objasnio je Gandalovič

Prema nekim navodima moguće je da je do geografske zabune došlo zbog toga što u mestu Vest u Teksasu, u kojem se u međuvremenu dogodila eksplozija azotare (u prvi mah se sumnjalo da je reč o još jednom terorističkom napadu), žive uglavnom češki doseljenici.

(Telegraf.rs / Izvor: Guardian)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA