Šta se dešava sa kreditom i štednjom ako vašu banku kupi druga?!

U našem vodiču otkrijte da li ste kao klijent banke koja je prodata drugoj u obavezi da sklapate nove ugovore, vadite nove kartice, kao i da li će vam se menjati uslovi kredita

  • 0

Ukoliko ste klijent jedne banke, a nju preuzme druga banka, šta se dešava sa vašim kreditom, štednjom, karticama....

U kratkom vodiču Telegrafa.rs saznajte da li ste kao klijent neke banke koju je kupila druga banka u obavezi da sklapate nove ugovore, vadite nove kartice i, što je najvažnije, da li će vam nova banka menjati uslove pod kojima ste prihvatili neku od bankarskih usluga.

Nedavno je mobilni operater "Telenor Srbija" saopštio da kupuje "KBC banku" u Srbiji. Telenor je najavio da će na taj način ponuditi korisnicima u Srbiji inovativne mobilne bankarske usluge, jednostavne za korišćenje i dostupne u svakom trenutku i sa svakog mesta.

Prema ugovoru koji je potpisan s belgijskom KBC grupom, "Telenor" će kupiti KBC banku, dok će "Sosijete ženeral banka" preuzeti 81.000 klijenata "KBC banke". To suštinski znači da su klijenti "KBC banke" sada klijenti "Sosijete ženeral banke".

Kako Telegraf.rs saznaje, do kraja leta će s klijentima "KBC banke" kontaktirati njihovi lični bankari u "KBC banci" i ponudiće im mogućnost prebacivanja svih proizvoda i usluga u "Sosijete ženeral" banke.

U "Sosijete" banci kažu za Telegraf.rs da je njihov kvalitet usluga u najmanju ruku jednak onom na koji su klijenti "KBC"-a navikli.

- U narednim nedeljama, lično će ih kontaktirati njihovi bankari, koji će ih pratiti tokom perioda tranzicije, objašnjavaće im i olakšavati svaki korak u tom procesu. "KBC banka" i "Sosijete ženeral" posvećene su tome da pruže punu podršku klijentima, tako da im transfer prođe bez prepreka na jedan personalizovan način i, što je najvažnije, bez ikakvih dodatnih troškova - kažu za naš portal u "Sosijete" banci.

Na pitanje Telegrafa šta se dešava sa kreditima, tekućim računima, karticama i depozitima, u ovoj banci navode da će im "Sosijete ženeral banka" ponuditi posebne uslove kao "ponudu dobrodošlice".

- Najvažnije je da klijenti "KBC banke" znaju da će dobiti ličnu pomoć na svakom koraku prenosa. Svi proizvodi i usluge biće im dostupni u svako doba: klijentima će štednja biti dostupna sve vreme, kao što će bez ikakvih zastoja moći da koriste svoje kartice. Klijente će u njihovim ekspoziturama "KBC banke" lično kontaktirati pre kraja leta da bi završili transfer svih svojih proizvoda od kredita, štednje do kartica... ali i da bi dobili "ponudu dobrodošlice" "Sosijete ženeral banke". Kada konačno odu u ekspozituru "KBC banke", transfer će biti završen u roku od nekoliko sati - dodaju u "Sosijete" banci.

Do posete ekspozituri da bi izvršili transfer, klijenti "KBC banke" moći će da koriste sve proizvode kao i do sada: moći će da plaćaju račune svojim karticama, primaju zaradu preko "KBC banke", da podižu novac sa računa, servisiraju dugove.

- Posle završenog transfera, sve usluge biće im dostupne kao i ranije, ali će im te usluge pružati "Sosijete ženeral Srbija" umesto "KBC banke".

Kako pojašnjavaju u ovoj banci, biće promena u ugovorima zbog transfera za usluge i proizvode kao što su depoziti, štednja i kartice. Te ugovorne promene su u stvari osnova administrativnog procesa tokom transfera:

- Ugovorne izmene neće doneti nikakvo pogoršanje finansijskih uslova tipa provizije ili  kamate za klijente. Naprotiv, svakom klijentu biće ponuđeni posebni uslovi kao deo "ponude dobrodošlice" "Sosijete ženeral banke" - kažu u toj banci.

Sve dok s klijentom ne kontaktira njegov KBC bankar, on može da nastavi da koristi sve proizvode banke bez ikakvih promena.

(N. Sekulić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA