U napadima Izraela poginulo 300 Sirijaca

Izraelska avijacija raketirala je ciljeve na četiri lokacije oko Damaska - Kadaši, Džamaran, El Hama i Sabur, a pogođene su kasarne u kojima su bile stacionirane dve brigade predsedničke garde

  • 3

Oko 300 pripadnika sirijske vojske  poginulo je u izraelskim vazdušnim napadima na predgrađe Damaska, a nekoliko stotina ljudi je povređeno, objavio je danas portal "Damask post", pozivajući se na zvanične sirijske izvore.

Izraelska avijacija raketirala je ciljeve na četiri lokacije oko Damaska - Kadaši, Džamaran, El Hama i Sabur, a pogođene su kasarne u kojima su bile stacionirane dve brigade predsedničke garde.

Pored toga, kako prenosi Itar-tas, raketirana su i skladišta sa oružjem i vojni istraživački centar u Džamaranu.

Zvanični Damask saopštio je da ti napadi predstavljaju objavu rata, a Izrael je optužen za pružanje podrške teroristima koji se bore protiv regularne armije.

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu više je puta, u poslednjih nekoliko nedelja, upozorio  da je Izrael spreman na vojnu akciju, kako hemijsko i drugo oružje ne bi narušilo ravnotežu snaga u regionu.

(Telegraf.rs / Fonet)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ilija Cvorovic

    6. maj 2013 | 01:39

    I gde je sad blokada i izolacija, pa ovi se smeju u lice celom svetu i nikome nista. Upali na tudju teritoriju ruse i ubijaju a kinez ih poziva na smirenost kao to nista nije...

  • Ljubisa Petrovic

    6. maj 2013 | 00:28

    Znaci gube teroristi rat.Sad treba razmotriti drugu opciju. Amerikanci sa svojim igracima polako pocinju pripremu za napad..

  • Denis

    5. maj 2013 | 23:33

    Sad sam vec zbunjen...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA