Veljović: Galenika oštećena za 12 miliona evra!

Krivičnom prijavom obuhvaćeni i bivši generalni direktor "Velefarm holdinga" Dragoljub Vučićević i Radosav Sekulić iz "Habit grupe". Transakcije išle preko "Agrobanke"

  • 0

Direktor policije Milorad Veljović saopštio je danas da je Radna grupa Uprave kriminalističke policije uhapsila osam osoba zbog zloupotreba u "Galenici", kojima je ta kompanija oštećena za oko 12 miliona evra, a da su se transakcije odvijale preko "Agrobanke".

Veljović je na konferenciji za novinare rekao da je među uhapšenima i bivši generalni direktor "Galenike" Nenad Ognjenović, a da su krivičnom prijavom obuhvaćeni i bivši generalni direktor Velefarm holdinga Dragoljub Vučićević i Radosav Sekulić iz Habit grupe.

Po rečima Veljovića, policija, Tužilaštvo za organizovani kriminal i poreska policija nastavljaju provere poslovanja Galenike u zemlji i njenih predstavništava u inostranstvu.

- U akciji policije neće biti pošteđenih, ni privilegovanih jer su zloupotrebama ugroženi rad "Galenike" i tržište lekova u Srbiji - poručio je direktor policije.

Govoreći o zloupotrebama, Veljović je naveo da je višestrukim povećavanjem cene u nabavci sirovina za lekove Galenika oštećena za oko sedam miliona, za dva miliona evra u nabavci skulptura iz livnice "Jeremić", a za više od dva miliona evra Galenika je oštećena prodajem gotovih lekova bez odluke organa upravljanja.

Prema rečima direktora policije, do prvih saznanja o zloupotrebama u Galenici došlo se tokom istrage malverzacija u Agrobanci.

Pored Ognjenovića, uhapšeni su i bivši pomoćnik generalnog direktora Galenike Goran Orlić, suvlasnik umetničke livnice "Jeremić" Miodrag Jeremić, preduzetnik iz Vrnjačke Banje Dragan Pavlović, kao i vlasnik Unihemkoma iz Novog Sada Željko Jovović.

Među uhapšenima su i direktorka firme Farmanari Ljubica Prica, nekadašnji direktor firme Trgošped trans iz Sopota Milan Vladović i sudski veštak građevinske struke Željko Birmančević iz Beograda.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA