Crnogorci iz osvete ubili Nikolu Bojovića?

In­spek­to­ri MUP-a Sr­bi­je za­tra­ži­li su od ko­le­ga u Cr­noj Go­ri da pro­ve­re nji­ho­va ope­ra­tiv­na sa­zna­nja da iza ubi­stva Ni­ko­le Bo­jo­vi­ća sto­je cr­no­gor­ski dr­ža­vlja­ni M. K. i I. R.

  • 7

In­spek­to­ri MUP-a Sr­bi­je za­tra­ži­li su od ko­le­ga u Cr­noj Go­ri da pro­ve­re nji­ho­va ope­ra­tiv­na sa­zna­nja da iza ubi­stva Ni­ko­le Bo­jo­vi­ća sto­je cr­no­gor­ski dr­ža­vlja­ni M. K. i I. R. piše podgorički list "Da­n" .

Mla­di­ći su na­vod­no u ro­đač­kim ve­za­ma sa Da­ni­lom Ra­do­nji­ćem, ko­ji je 2011. go­di­ne li­kvi­di­ran u cen­tru Be­o­gra­da, a sum­nja se da je to ubi­stvo na­ru­čio Lu­ka Bo­jo­vić, brat Ni­ko­le Bo­jo­vi­ća.

– Ima­mo ko­mu­ni­ka­ci­ju sa ko­le­ga­ma u Sr­bi­ji, ve­za­no za slu­čaj ubi­stva Ni­ko­le Bo­jo­vi­ća. Oni su za­tra­ži­li da se ura­de od­re­đe­ne pro­ve­re za dva li­ca, ko­ja se do­vo­de u ve­zu sa ubi­stvom Bo­jo­vi­ća. Ta dva li­ca, ko­ja je ozna­čio MUP Sr­bi­je ne­ma­ju po­li­cij­ski do­si­je, a pri­vre­me­no su na­sta­nje­ni u Ba­ru - re­če­no  je u po­li­ci­ji.

MUP Sr­bi­je ima ope­ra­tiv­na sa­zna­nja da iza li­kvi­da­ci­je Bo­jo­vi­ća, sto­ji je­dan od kla­no­va iz Cr­ne Go­re. Od­re­đe­nim pro­ve­ra­ma do­šlo se do po­da­ta­ka da bi M. K. i I. R. mo­gli ima­ti ve­ze sa po­me­nu­tim ubi­stvom.

Po­me­nu­ta li­ca se ne sum­nji­če da su di­rekt­ni iz­vr­ši­o­ci ubi­stva, već da ima­ju ve­ze sa or­ga­ni­za­ci­jom i lo­gi­sti­kom – ka­že  iz­vor iz MUP-a Sr­bi­je.

Po­li­ci­ja ima od­re­đe­na sa­zna­nja da je klan Lu­ke Bo­jo­vi­ća uče­stvo­vao u ot­mi­ci Slo­bo­da­na Ra­do­nji­ća, si­na Da­ni­la Ra­do­nji­ća, či­je te­lo ni na­kon če­ti­ri go­di­ne ni­je pro­na­đe­no. Sta­ri­ji Ra­do­njić je vo­dio pri­vat­nu is­tra­gu ka­ko bi do­šao do po­da­ta­ka ko­ji bi uka­zi­va­li na ot­mi­ča­re nje­go­vog si­na.

Me­đu­tim, Da­ni­lo Ra­do­njić (61) i Pod­go­ri­ča­nin Dže­nan Ra­mo­vić (31) ubi­je­ni su po­čet­kom sep­tem­bra 2011. go­di­ne, u Uli­ci ca­ra Du­ša­na u Ze­mu­nu u kla­sič­noj sa­če­ku­ši.

Oni su u tre­nut­ku na­pa­da bi­li u si­vom „mer­ce­de­su" no­vo­sad­skih re­gi­stra­ci­ja, a ne­po­zna­ti na­pa­da­či is­pa­li­li su na njih vi­še od 20 hi­ta­ca iz auto­mat­skog oruž­ja i na­kon to­ga po­be­gli sa li­ca me­sta. Na „mer­ce­des" u ko­jem su se na­la­zi­li Ba­ra­ni pu­ca­no je dok je bio u po­kre­tu.

U ju­lu 2009. go­di­ne u Be­o­gra­du je ne­stao Slo­bo­dan Ra­do­njić, za ko­jim se i da­nas in­ten­ziv­no tra­ga. Po­li­ci­ja je is­pi­ti­va­la sum­nje da ga je ne­ko oteo iz osve­te nje­go­vom ocu, i ne is­klju­ču­je mo­guć­nost da je mla­dić ubi­jen. U pr­vo vre­me se mi­sli­lo da se sklo­nio iz ze­mlje, even­tu­al­no zbog du­go­va ili ne­kih ne­ra­šči­šće­nih ra­ču­na.

Pre­ma po­li­cij­skim sa­zna­nji­ma ko­ja se pro­ve­ra­va­ju, sum­nja se da se Da­ni­lo Ra­do­njić za­me­rio iz­ve­snoj oso­bi od po­ve­re­nja ze­mun­skog kla­na, ta­ko da is­tra­ga za­sad ide u tom prav­cu. Sa ot­mi­com Ra­do­nji­će­vog si­na, po­li­ci­ja je po­ve­zi­va­la i Lu­ku Bo­jo­vi­ća.

Jed­na od po­sled­njih iz­ja­va Da­ni­la Ra­do­nji­ća tim po­vo­dom bi­la je da je nje­gov sin ne­stao 27. ju­la 2009. go­di­ne, u po­ne­de­ljak uve­če, i da po­sto­ji oče­vi­dac ko­ji je u po­li­ci­ji do de­ta­lja opi­sao ka­ko je iz­gle­dao mo­mak sa ko­jim je Slo­bo­dan po­sled­nji put vi­đen.

IZREŠETAN NA ULICI

Ni­ko­la Bo­jo­vić je ubi­jen po­čet­kom ma­ja, u Uli­ci ca­ri­ce Mi­li­ce kod bro­ja 11. Po­li­ci­ja pret­po­sta­vlja da je on iz svog sta­na u Ko­če ka­pe­ta­na na Vra­ča­ru kre­nuo u po­se­tu ocu, da bi ga na pu­tu pre­sreo ubi­ca ko­ji je oči­gled­no pra­tio nje­go­vo kre­ta­nje i če­kao po­go­dan mo­me­nat.

Ubi­ca je Bo­jo­vi­ću pri­šao s le­đa, is­pa­lio hi­tac u po­ti­ljak, a za­tim ka­da je pao, na­sta­vio da pu­ca. Imao je pro­strel­ne ra­ne gla­ve, grud­nog ko­ša, sto­ma­ka i po­dlak­ti­ce. Za­te­čen je bez sve­sti i sa je­dva pri­met­nim di­sa­njem, a ubr­zo na­kon to­ga je pre­mi­nuo.

(Telegraf.rs/Izvor: Dan)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ooops!

    20. maj 2013 | 19:22

    Oni su junaci u crnoj gori , ovde su ubice i kriminalci i secikese, vi imate defektan odnos prema dobru i zlu. Na kraju , vi još živite uplemenskoj zajednici

  • crnogorac

    20. maj 2013 | 16:17

    dje cete na Radonjice junacku kucu Crne Gore kukala vam majka...

  • bane

    20. maj 2013 | 17:14

    Junacka je koliko i vuk brankovoc

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA