Udovica islamskih ekstremista izvela napad u Dagestanu

Madina Alijeva (25), udovica dvojice terorista, na centralnom trgu Mahačkale, aktivirala je eksploziv kojim je bila opasana i tako ranila njmanje 18 osoba, od čega petoro dece

  • 2

Najmanje 18 osoba, među kojima petoro dece i pet policajaca, ranjeno je u samoubilačkom napadu koji je u Dagestanu izvela jedna žena, udovica dvojice islamskih ekstremista koje su ubile bezbednosne snage.

Policija je saopštila da su dve osobe ranjene u napadu u kritičnom stanju.

Napad se odigrao na centralnom trgu Mahackale kada je žena aktivirala eksploziv kojim je bila opasana, saopštio je lokalni šef policije.

Žena je identifikovana kao Madina Alijeva (25) koja se je prvo bila udata za jednog islamistu ubijenog 2009. godine. Potom se udala za drugog islamskog ekstremistu koji je ubijen prošle godine.

Od 2000. godine najmanje 20 žena samoubica, većinom iz kavkaskog regiona učestvovalo je u terorističkim napadima na gradove u Rusiji i avione i vozove u inostranstvu.

U Rusiji ih često zovu "crne udovice", jer su mnoge od njih žene ili rođake ekstremista koji su ubijeni u sukobu sa snagama bezbednosti.

(Telegraf / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • normalan covek

    26. maj 2013 | 12:25

    Alo ljudi svetske sile osvestite se vise pa jel vi vidite sta rade extremi sta su deca kriva stanite na rep zlu koje dolazi sa istoka

  • Ivan

    26. maj 2013 | 09:29

    Rascereciti na trgu svakoga ko pokusa nesto tako, a bude uhvacen. Decu ti necu oprostiti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA