Emir Kusturica otvorio Sterijino pozorje

Nakon Kusturičinog govora, beogradsko Pozorište na Terazijama izvelo je predstavu "Zona Zamfirova". Otvaranju su prisustvovali gosti iz političkog života grada i pokrajine

  • 2

Reditelj Emir Kusturica otvorio je 58. Sterijino pozorje u Novom Sadu izgovorivši svoju deklaraciju u kojoj je predložio da reprezentacija velikana u istoriji Vojvodine bude jedina prava i njena večna deklaracija.

Obraćajući se publici u prepunoj dvorani "Jovan Đorđević" Srpskog narodnog pozorišta, Kusturica je rekao da je bilo pokušaja da se on ne pojavi u toj ulozi.

Ali, dodao je, promenila su se vremena one osovine između centralnih komiteta, tako da se, ocenio je, nalazimo u nešto boljoj situaciji.

- Kakva reprezentacija, i sve Vojvođani, sa Matijom Bećkovićem na rezervnoj klupi. A kad tom spisku dodamo Jovana Steriju Popovića, komediografa, satiričara i ministra, predlažem da ova reprezentacija Vojvodine bude jedina prava i njena večna deklaracija, koja ne može da bude zaobiđena nikad i nikako - rekao je Kusturica izazivajući buru smeha i aplauz gledalaca.

Nakon Kusturičinog govora, beogradsko Pozorište na Terazijama izvelo je prvu predstavu u zvaničnoj festivalskoj konkurenciji, mjuzikl "Zona Zamfirova" po motivima pripovetke Stevana Sremca, u režiji Kokana Mladenovića.

Otvaranju Sterijinog pozorja prisustvovali su i gosti iz političkog života grada i pokrajine.

(Telegraf.rs / Izvor: Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA