NAKON PROTESTA GRAĐANA: Nema više jeftinih koktela za poslanike

Cena čaše džin tonika u španskoj skupštinskoj kafeteriji košta 3,45 evra, što je upola jeftinije nego u bilo kojem regularnom restoranu ili kafiću

  • 1

Osveženje u vidu džin-tonika bi svakako prijalo poslanicima španskog parlamenta, posebno nakon napornih sednica na kojima se raspravlja o nezaposlenosti, uličnim demonstracijama, posrnuloj privredi i drugim mnogobrojnim teškoćama sa kojima se zemlja suočava u poslednje vreme.

Problem je u tome što su izuzetno niske cene koktela u skupštinskoj kafeteriji izazvale gnev Španaca, pa su se čelnici političkih stranaka danas dogovorili da ih skinu iz ponude.

Naime, cena čaše džin-tonika u skupštinskoj kafeteriji košta 3,45 evra, što je upola jeftinije nego u bilo kojem regularnom restoranu ili kafiću.

Kako prenosi Rojters, skandal je izbio kada je parlament počeo da prikuplja ponude od ketering kompanija za vođenje skupštinskih restorana čije usluge podrazumevaju meni od devet evra i jeftine koktele.

Nema novca za školske kantine, ali ima za džin, navela je u svom pismu dnevnom listu "Pais" jedna ogorčena Špankinja.

Vlada premijera Marijana Rahoja podigla je poreze i skresala sredstva za finansiranje škola i bolnica kako bi smanjila ogromnu rupu u budžetu.

U međuvremenu, serija korupcionaških skandala uzdrmala je vladin kredibilitet, a istraživanja pokazuju da političarima ne veruje čak 93 odsto Španaca.

Iako više neće moći da stres ublažavaju jeftinim džin-tonikom, poslanicima za utehu ostaje da se "bace" na druga pića čije su cene ostale zagarantovano niske, poput piva koje za njih košta svega 0,95 evra, dok ga svi ostali plaćaju od 1,5 do dva evra.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Desko

    5. jun 2013 | 01:26

    A kod nas u skupštini koliko košta jedan ručak i piće....? To ne pišete

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA