VRATILI SE: Gatare, vračare i vidovnjaci opet u medijima! (VIDEO)

Da su vidovnjaci svakako "nadareni" dokazali su time što su uprkos svim zabranama uspeli da nađu pukotine u zakonu, i najpre bojažljivo, a onda i veoma agresivno ponovo javno izađu u susret nesrećnim građanima

  • 7

Čitanje budućnosti iz karti, pasulja, snova, "na suvo", pa čak i iz kašika, u medijima, prvi put je zabranjeno 2007. godine. Republička radiodifuzna agencija, Zakonom o javnom redu i miru RS, najstrože je zabranila praktikovanje veština ovih, kako za sebe vole da kažu, "neshvaćenih i odabranih ljudi" kao varanje lakovernog naroda.

No, da su vidovnjaci, proroci, vračare i nadrilekari svakako "nadareni" dokazali su pre svega time što su uprkos svim zabranama uspeli da nađu pukotine u zakonu, i najpre bojažljivo, a onda i veoma agresivno ponovo javno (čitaj: preko medija) izađu u susret nesrećnima skidajući sa njih crnu magiju, i lečeći sve "u paketu" - depresiju, fobiju, sterilitet i visoki pritisak.

Od njih 2.000, koliko ih prema nezvaničnim informacijama "operiše" širom Srbije, odabranima je uspelo da u sitnim satima osvanu, uglavnom na kablovskim televizijama, a onim malo spretnijim pošlo je za rukom da svoje usluge čak proguraju u formi oglasa i to u nekim od najčitanijih novina.

Prema rečima nadležnih iz RRA, vidovnjacima i nisu bile neophodne naročite moći da bi se snašli. Većina njih je, kako navode iz ove agencije, našla načina da svoje programe prikazuje iz susednih nam država, preko kablovskih operatera.

- Na nama je čim primetimo emitovanje zabranjenog programskog sadržaja ovoga tipa da jednostavno uputimo operateru zahtev da prestane da distribuira program - objašnjavaju za Telegraf iz RRA dodajući da se međutim najređe suočavaju isključivo sa problemom emitovanja zabranjenog programskog sadržaja.

Foto: Facebook

- Najčešće se susrećemo sa time da se nedozvoljeni sadržaj emituje na televizijama, koje uopšte nemaju dozvolu za emitovanje - priča izvor iz RRA - U tom slučaju odmah pozovemo operatera sa naredbom da se hitno ugasi pomenuta televizija. Sa njom jednostavno nestane i nedozvoljeni programski sadržaj.

Za odgovor na pitanje kako se i pored svih ovih metoda, vidovnjaci ipak provlače kroz medije, ostali smo uskraćeni. Slično smo prošli i u pokušaju da odgonetnemo kako se uprkos zabrani oglašavanja vidovnjaka, u pojedinim novinama, ipak može nabasati na oglase "vidovite prirode".

Ovom problematikom se prema rečima nadležnih iz RRA bavi "Savet za štampu", međutim kako nam zaposleni u ovom preduzeću kažu, dužnost sankcionisanja vračara nije u njihovom sektoru.

- Mi se isključivo po žalbi građana bavimo zaštitom pojedinaca od pisanja profesionalnih novinara. Do sada nam se, međutim niko nije žalio na pisanje nekog vidovnjaka - objašnjavaju iz "Saveta".

Zabrana, dakle, stoji na papiru, a magija funkcioniše u praksi! Da daleko od ovoga nisu ni u dalekom nam svetu i Evropi najbolje pokazuje primer magazina "Forbs", koji je pozivajući se na "stručnjake" među proročanstva za 2015. uvrstio proizvodnju leka protiv autizma, 2016. prognozirao je rođenje prve bebe začete pomoću matičnih ćelija, a za 2020. zakazao poletanje prvog privatnog svemirskog broda sa dva muškarca i dve žene na Mesec, i to po ceni od 200 dolara.

Jedan od tamošnjih "futurista" je čak prognozirao i kako će se Kosmet vratiti u okrilje Srbije, a predsednik Srbije dobiti Nobelovu nagradu za mir.

(Katarina Vuković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Skituljko

    22. jun 2013 | 21:56

    Kada bi ovo bila neka normalna drzava takvo nesto se nikada ne bi prikazivalo kod nas.

  • Ana

    22. jun 2013 | 22:53

    Joj boze ovo je psihopata, da li je narod tako glup pa lupaju jaja o glavu, urlaju kako tarzani, bacaju avijone sa mosta. Joj ovo je ne moguce da ljudi To rade. Joj boze ovaj je ludak. Jos je na farmu ludak kako Vip licnost, joj Srbijo sta ti dozovoljavas da se prikazuje.

  • Loner

    22. jun 2013 | 20:34

    Mare-rusili ste komunizam pa plivate u govnima i to zutim!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA