NSA: Osujetili smo na desetine terorističkih zavera

Na saslušanju koje je održano pred komitetom za obaveštajna pitanja američkog Senata, direktor Nacionalne bezbednosne agencije je rekao da je praćenje onlajn komunikacija pomoglo sprečavanju terorističkih događaja

  • 0

Direktor američke Nacionalne bezbednosne agencije (NSA) Kit Aleksander branio je programe praćenja onlajn komunikacija, ističući da je zahvaljujući njima osujećeno na desetine terorističkih zavera.

- Oni su pomogli u sprečavanju desetina terorističkih događaja - rekao je general Aleksander na saslušanju koje je održano u sredu pred komitetom za obaveštajna pitanja američkog Senata.

General je podržao zaposlene koji su vodili ove programe, istakavši da su oni svoj posao obavljali "po zakonu, štiteći građanske slobode, privatnost i bezbednost".

General Aleksander je, međutim, rekao da agencija treba da istraži kako je Edvard Snouden, službenik po ugovoru, bio u mogućnosti da dođe do tako osetljivih informacija koje je omogućio da procure u javnost.

- Ovaj proces apsolutno mora da se istraži - rekao je on, a preneo BBC.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA