MAKEDONIJA: Erdogane, ne saginji se, Balkan je uz tebe

Protesti podrške turskom premijeru održani su u nekoliko makedonskih gradova a prisustvovali su im pripadnici turske, bošnjačke i albanske zajednice ali i Makedonci

  • 16

Protesti podrške turskom premijeru Redžepu Tajipu Erdoganu održani su u makedonskim gradovima Skoplju i Gostivaru.

U Skoplju, u Staroj skopskoj čaršiji, ispred Murat Pašine džamije, uz tradicionalnu tursku muziku, okupili su se Turci, Bošnjaci, Albanci, ali i Makedonci, koji su podržali Erdogana, nazivajući ga drugim čovekom po važnosti za Turke posle islamskog proroka Muhameda.

- On je lider za demokratiju, za ljudska prava i ekonomiju. Turska je ponovo postala sila i sada mu zavide. Muhamed je jedan, a Erdogan je drugi po važnosti - rekli su neki od prisutnih.

U isto vreme u Gostivaru, pod parolom "Erdogane, ne saginji se, Balkan je uz tebe", skup podrške održali su Turci iz nekoliko balknskih zemalja.

Među prisutnima su bili ministar bez portfelja u makedonskoj vladi Hadi Nezir i predsednik stranke Turaka u Makedoniji Kenan Hasipi, a skup je bio direktno emitivan na Turskoj nacionaloj televiziji TRT.

Pre dve nedelje, grupa građana, među kojima je bilo i glumaca iz Turskog teatra u Skoplju, protestovala je zbog politike Erdogana, u znak solidarnosti sa demonstrantima u Turskoj.

U međuvremenu, Erdogan je pozvao demonstrante da do petka uveče okončanju okupaciju istanbulskog parka Gezi, pošto je obećao da će obustaviti sporne planove o njegovom preuređenju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dalibor

    14. jun 2013 | 22:00

    Idite bre u Tursku pa se borite za vasu zemlju.

  • Dacha

    14. jun 2013 | 21:58

    Glupave cokalije,taj Erdogan ce da vas pokori. A Turska je pod Ataturkom imala demokratiju kad vi niste ni postojali

  • emil

    14. jun 2013 | 22:30

    A da oni odu u malu aziju kada ga toliko vole, a ovi drugi dodju na balkan. Ovim prostorima su potrebniji koliko toliko normalni ljudi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA