NOVI SAD: Roditelji ne daju deci da polažu testove iz matematike

- Ukoliko se oni ogluše na naš predlog, imamo ideju da kao roditelji uđemo sa nađom decom u škole i da im ne dozvolimo da polažu testove. Druga je ideja da im mi pomognemo da reše pitanja iz matematike. Pa kad ovi nadležni mogu da varaju nas, možemo i mi da varamo sistem - kaže predsednica Saveta roditelja OŠ "Ivo Lola Ribar" u Novom Sadu

  • 4

Roditelji đaka osmaka novosadskih škola pozvali su na bojkot ponovljenog polaganja testova iz matematike i poručili direktorima obrazovnih ustanova da u sredu u 12 sati ne otvaraju vrata.

- Ukoliko se oni ogluše na naš predlog, imamo ideju da kao roditelji uđemo sa našom decom u škole i da im ne dozvolimo da polažu testove. Druga je ideja da im mi pomognemo da reše pitanja iz matematike. Pa kad ovi nadležni mogu da varaju nas, možemo i mi da varamo sistem - kaže predsednica Saveta roditelja OŠ "Ivo Lola Ribar" u Novom Sadu Zorica Hadžibabić za dnevnii list "Kurir".

Ona je dodala je ipak najbolje rešenje koje roditelji predlažu Ministarstvu, da se ponište oba testa, i onaj iz srpskog jezika i ovaj iz matematike, te da se deca u srednje škole upišu na osnovu rezultata, odnosno na osnovu svedočanstava.

Roditelji su ove predloge i zahteve izneli na protestnom skupu ispred OŠ "Ivo Lola Ribar". I dok su se roditelji dogovarali šta će da preduzmu, u jednom momentu je došla policijska patrola i legitimisala ih.

- Rekli su da će da nam pišu prekršajnu prijavu jer nismo prijavili skup. Nismo se bunili. Mi smo ovde zbog naše dece - kaže Hadžibabić.

(Telegraf.rs / Izvor: Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Duda

    19. jun 2013 | 00:52

    Bravo Novosađani. Neko mora da se suprotstavi ovom vređanju ljudske inteligencije. Nisu u stanju da sačuvaju testove - nema ispita. Neko mora debelo da odgovara zbog ovoga!

  • Ccc

    19. jun 2013 | 00:28

    Imate pravo ! pre su se upisivali i bez prijemnog pa su zavrsili i skole i fakultete.

  • ---Mileta

    19. jun 2013 | 06:44

    Bravo Novosadjani,cela srbijace davas podrzi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA