TOTALNI FIJASKO: I test iz srpskog "provaljen"?

Supervizorka male mature u OŠ "Svetozar Marković" tvrdi da je kod jednog đaka pronašla rešenja testa iz srpskog upravo za onu kombinaciju pitanja koju je ministar Obradović pred sam ispit izvukao

  • 6

Profesorka Treće beogradske gimnazije i supervizorka male mature u OŠ "Svetozar Marković" Marija Popović kaže da je, tokom polaganja ispita iz srpskog jezika u okviru male mature, kod jednog od učenika pronašla ceduljicu na kojoj su bila ispisana rešenja za sve zadatke.

Kako piše dnevni list "24 sata", rešenja na ovom papiru bila su identična rešenjima koje je Ministarstvo prosvete kasnije objavilo, čime je potvrđeno da je i test iz srpskog "procureo" u javnost. Polaganje testa iz matematike organizovano je iznova, jer je kombinacija zadataka "provaljena".

Na vrhu cedulje stajao je rimski broj jedan kao oznaka za prvu kombinaciju testa, koju je ministar Žarko Obradović i izvukao.

- Dežurni nastavnik obavestio me je kao supervizora da je uhvatio đaka sa ceduljicom na kojoj su ispisana rešenja za zadatke na testu. Obavestili smo direktora koji je odmah došao i opomenuo učenika. U skladu sa pravilima, test je nastavljen, a ja sam odmah po objavljivanju rešenja primetila da su identična onima koje je učenik imao na cedulji - kaže prof. Marković za ovaj dnevni list i dodaje:

- Obavestila sam komisiju o svemu, ali nisam dobila nikakav odgovor. Kao prosvetni radnik i kao neko ko veruje da škola treba da gradi sistem vrednosti u društvu, osećala sam obavezu da javno ispričam šta se dogodilo jer je više nego očigledno da je i test iz srpskog "procureo" u javnost.

Direktor ove osnovne škole Dragi Lukić najavio je da će ceo slučaj prijaviti policiji.

Međutim, da bi poništio polaganje testa iz srpskog, ministar prosvete tražio je da mu se dostave konkretni dokazi.

- Sve dok se to ne desi, polaganje testa iz srpskog neće biti poništeno - rekao je on.

U utorak uveče pojavile su se informacije da je i rezervni test iz matematike ugledao "svetlost Interneta", ali je Ministarstvo to demantovalo.

(Telegraf.rs / Izvor: 24 sata)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Duda

    19. jun 2013 | 12:35

    Sada će da joj šalju inspekciju na časove dok joj ne prisedne što je javila u medije. A prijavu neće ni da razmatraju, jer oni i sami znaju da je test provaljen, ali nas prave budalama kao i za sve ostalo.

  • Milos

    19. jun 2013 | 11:04

    Treba ih sve poslati da kopaju kad vec za skolu nisu(i djake i profesore)

  • Rale

    19. jun 2013 | 11:41

    Pa, mora da bude nekog muljanja, lkad je miniatar crnogorac. Gde god su oni - tu mora biti nametaljke.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA