DRŽAVA POMAŽE DISKOGRAFIMA: Srpska policija i Interpol krenuli u borbu protiv piraterije!

Svakog ko na internet sajtu neovlašćeno objavi muzički audio ili video materijal UDS će prijavljivati tužiocu za Visoko-tehnološki kriminal, koji će odmah prijavu prosleđivati MUP-u. Policija će reagovati ekspresno

  • 4

Srpski muzički izdavači, autori i diskografi dobili su najjačeg mogućeg saveznika u borbi protiv piraterije na ovim prostorima – policiju i sudstvo Republike Srbije. Prema najavama Unije diskografa Srbije uskoro kreće velika akcija nakon koje će mnogi koji na svojim internet sajtovima objavljuju muzička izdanja bez dozvole završiti na sudu i u zatvoru.

Čelni ljudi Unije diskografa Srbije (UDS) na sastanku sa Mikajlom Tijanićem iz odeljenja za Visoko-tehnološki kriminal MUP-a Srbije dogovorili su da se MUP odmah uključi u akciju iskorenjivanja piraterije tako što će svi domaći i strani sajtovi, internet portali i ostala glasila koja povređuju prava izdavača, autora, interpretatora biti prijavljena prvo tužilaštvu, a potom policijski i sudski gonjeni i sankcionisani i to po hitnom postupku.

- Shodno zakonima države Srbije, ali i evropskim normativima izvršitelji ovih krivičnih dela će morati da plažaju velike odštete i u krajnjoj instanci i da odu u zatvor, ukoliko ne budu počeli da rade legalno i uz dozvole vlasnika muzičkih prava, navodi Unija diskografa Srbije, i dodaje:

- Procedura je sledeća: UDS će pratiti sve i svakog ko neovlašćeno objavi muzički audio ili video materijal odmah će prijavljivati tužiocu za Visoko-tehnološki kriminal, koji će istog trenutka prijavu prosleđivati MUP-u. Policija će reagovati ekspresno kada je reč o prostoru Srbije, a u slučaju inostranstva će predmet preuzimati Interpol. Na ovaj način, uz pomoć države, rešiće se veliki problem piraterije, koja ne samo da preti da uništi muzičku industriju u Srbiji, već oštećuje i budžet Srbije, navodi se u saopštenju Unije diskografa Srbije.

Unija diskografa Srbije proslediće narednih dana tužiocu Branku Stamenkoviću listing sa svim domaćim i stranim sajtovima koji bez dozvole objavljuju muzički sadržaj.

Istovremeno, osnivač Pajrat beja, najvežeg piratskog kutka na "online planeti" osuđen je na 2 godine zatvora! Gotfrid Svartholm Varg (28) je prošle godine izručen Švedskoj iz Kambodže radi suđenja, pošto je 2009. godine optužen za internet pirateriju.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • djole

    20. jun 2013 | 17:16

    Nema od toga nista. Bolje djilasa da jure

  • zlaja

    20. jun 2013 | 17:39

    Ma nemaju pametnijeg posla nego narod zaje*avati.

  • Legionar

    21. jun 2013 | 11:59

    Kako je ovo jadno,"visoko tehnoloski kriminal" pa dobro zatvorite onda pink,ukinite Grand i ostalu ekipu kao Visoko kulturoloski kriminal. Pa zatim uhapsite onog plagijatora Bregovica,pa onda sve ostale ilegalne neobrazovane "pevace i pevaljke",e tek onda jurite nas sto necemo da dajemo pare za taj sund

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA