SIRIJA: Najmanje 26 mrtvih u napadima

Najpre je bombardovana četvrt u kojoj žive pretežno pripadnici manjinske šiitske grupe alavita, kojima pripada i predsednik Bašar el Asad, javila je agencija Frans pres, ističući da je među troje poginulih u tom delu grada i jedno trogodišnje dete

  • 1

Četrnaestoro ljudi ubijeno je u napadima sirijskih pobunjenika na dve policijske stanice i jednu stambenu četvrt u centru Damaska, saopštili su izvori iz sirijske vlade, dok aktivisti navode da je na severu zemlje ubijeno 12 vojnika.

Najpre je bombardovana četvrt u kojoj žive pretežno pripadnici manjinske šiitske grupe alavita, kojima pripada i predsednik Bašar el Asad, javila je agencija Frans pres, ističući da je među troje poginulih u tom delu grada i jedno trogodišnje dete.

Napadi su izvedeni dok vojska sprovodi ofanzivu kako bi suzbila pobunjenike iz uporišta na obodu grada iz kojih oni izvode napade.

Nakon toga, bombardovana je policijska stanica na severu prestonice i jedan ogranak službi bezbednosti na jugozapadu, a u tim napadima ubijeno je, prema navodima aktivista, osmoro ljudi.

Ministarstvo unutrašnjih poslova tvrdi da je u ta dva napada poginulo 11 osoba, od kojih su šest "teroristi", kako režim naziva pripadnike pobunjeničkih snaga od početka rata u Siriji u martu 2011.

Ministarstvo tvrdi da su napadači pripadnici Al Nusra fronta, pobunjeničke grupe koja javno ističe da je povezana sa Al Kaidom. Pored toga, opozicioni aktivisti navode da je ubijeno 12 vojnika u napadu automobila-bombe na izlazu iz severnog grada Alepa.

Nasilje i sukobi u prestonici Sirije poslednjih dana su eskalirali, a predsednik Francuske Fransoa Oland pozvao je sirijske pobunjenike da "preuzmu" oblasti koje su pale u ruke ekstremista.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA