MENDELINA ĆERKA: Tata možda odlazi, ali je još tu!

Bivšeg predsednika Južnoafričke Republike, koji je u bolnici u kritičnom stanju, posetila je ćerka, koja je rekla da on reaguje na dodir i pokušava da otvori oči

  • 0

Bivši predsednik Južnoafričke Republike Nelson Mandela (94) danas je u kritičnom stanju i na aparatima za održavanje u životu, a u bolnici su ga jutros posetili najstarija ćerka Makazive i unuci.

Makazive je rekla za Radio SABC da je njen otac odgovorio na dodir, prenela je agencija Rojters.

- Neću da lažem, ne izgleda dobro. Ali kao što sam rekla, kada mu nešto govorimo, on reaguje i pokušava da otvori oči. Još uvek je tu. Možda odlazi, ali još je tu - rekla je Mandelina ćerka.

Ispred bolnice u Pretoriji članovi hora "Vojska spasa" mole se i pevaju, dok se ljudi okupljaju i donose poruke podrške i cveće za ikonu borbe protiv aparthejda.

Predsednik Južnoafričke Republike Jakob Zuma otkazao je današnji put u Mozambik zbog pogoršanog zdravstvenog stanje Mandele.

Članovi podmlatka vladajuće partije u zemlji, Afričkog nacionalnog kongresa, planiraju molitveni sastanak kasnije danas.

Mandela, dobitnik Nobelove nagrade za mir koji je 27 godina proveo u zatvoru za vreme vlasti belačke manjine, a zatim postao prvi crni predsednik Južnoafričke Republike, u bolnicu je primljen 8. juna zbog plućne infekcije.

Mendela, kome je rođendan 18. jula, od decembra je boravio u bolnici četiri puta.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA