Počinje prvi upisni rok đaka u srednje škole u Srbiji!

Upis đaka u srednje škole u Srbiji u prvom upisnom roku počinje danas i trajaće do utorka 9. jula, a on će se obavljati od 8 do 15 sati i potrebno je dostaviti originalnu upisnu dokumentaciju

  • 1

Upis đaka u srednje škole u Srbiji u prvom upisnom roku počinje danas i trajaće do utorka 9. jula, kada će biti objavljena preostala slobodna mesta.

Upis će se obavljati od 8 do 15 sati, a tom prilikom potrebno je dostaviti originalnu upisnu dokumentaciju.

Za upis su potrebna sledeća dokumenta: prijava, originalno svedočanstvo o završenoj osnovnoj školi, izvod iz matične knjige rođenih, koji može biti stariji od šest meseci i lekarsko uverenje o ispunjavanju zdravstvenih uslova, ako su potrebni za obrazovni profil, diplome i druge dokaze o posebnim dostignućima.

Ove godine prilikom rangiranja za upis boduje se samo uspeh postignut u osnovnoj školi. Rezultati testova iz srpskog jezika i matematike se ne računaju, pošto su testovi dospeli u javnost pre zvaničnog polaganja.

Spisak preostalih slobodnih mesta nakon prvog kruga osnovne škole će objaviti 9. jula od 16 časova i neraspoređeni učenici podnose prijavu sa željama za upis dan kasnije, od 9 do 15 časova.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA