Zatvoren londonski aerodrom zbog požara na avionu (VIDEO)

Aerodrom je objavio da u avionu kompanije "Etiopian erlajns" nije bilo putnika kada se zapalio parkiran na udaljenoj stajanki, a policija kaže da je uzrok požara nepoznat i da niko nije povređen

  • 0

Obe piste londonskog aerodroma Hitrou bile su zatvorene zbog požara u jednom praznom, parkiranom avionu "boing 787 - drimlajner".

Aerodrom je objavio da u avionu kompanije "Etiopian erlajns" nije bilo putnika kada se zapalio parkiran na udaljenoj stajanki, a policija kaže da je uzrok požara nepoznat i da niko nije povređen.

Na televizijskim snimcima se videlo desetak vatrogasnih kamiona kraj aviona prekrivenog vatrogasnom penom. Još nije jasno kakvu je štetu pretrpeo avion.

Početkom ove godine vlasti širom sveta su zabranile letove svih "drimlajnera" - najnovijih i najsavremenijih modela "boinga", zbog pregrevanja akumulatora što može izazvati požar, a to se i desilo s jednim. Zabrana je ukinuta u aprilu, posle četiri meseca, kada je firma preradila sistem punjenja akumulatora strujom i pojačala izolaciju na svim isporučenim avionima.

Na vest o današnjem požaru na londonskom aerodromu, vrednost akcije "boinga" je na njujorškoj berzi opala za 6,7 odsto, na 99,58 dolara.

Nešto kasnije objavljeno je da se jedan britanski "drimlajner" zbog tehničkog problema "preventivno vratio" s leta iz Mančesetera

za Sanford, na Floridi, u SAD.

Putnici su u Mančesteru iskrcani, a avion je podvrgnut tehničkom pregledu.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA