Bratislav Dikić ne ide u penziju, ostaje u policiji

Smenjeni komandant Žandarmerije biće raspoređen na novo radno mesto u okviru Ministarstva unutrašnjih poslova

  • 6

General Bratislav Dikić neće biti penzionisan, već raspoređen na novo radno mesto u okviru MUP-a, nakon što je smenjen sa mesta komandanta Žandarmerije.

Ovu informaciju je za dnevni list "Danas" potvrdio državni sekretar MUP-a Vanja Vukić, koji je Dikiću uručio rešenje o smeni sa čela te jedinice.

Vukić kaže da Bratislav Dikić ne ispunjava uslove za penzionisanje, kao i da ubuduće neće raditi u okviru Žandarmerije.

- Dikić je i sam izrazio želju da novo radno mesto na koje bude raspoređen ne bude u okviru te jedinice, a na kojoj poziciji će biti, videćemo u narednih nekoliko dana.

Sada već bivši komandant Žandarmerije Bratislav Dikić rešenje o smeni je primio "mirno", ali će na njega uložiti žalbu.

- Kako bih ga drugačije primio nego mirno - kaže uz osmeh general Dikić, koji se nasmejao i na izjavu Vanje Vukića da je on sam izrazio želju da ne bude više u Žandarmeriji.

Bratislav Dikić smenjen je s mesta komandanta Žandarmerije pošto je rešenje o njegovoj smeni potpisao ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Direktor policije Milorad Veljović zatražio je smenu komandanta Žandarmerije Bratislava Dikića, zbog dvostrukog ubistva koje je počinio pripadnik te jedinice.

Bratislav Dikić je odbacio navode koje je direktor policije naveo kao razloge za njegovu smenu.

(Telegraf.rs / Izvor: Danas)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • miki

    18. jul 2013 | 13:00

    sa tih 16000 moze samo da crkava u srbiji.... kako je krenulo nece biti dosta ni 50000 mesecno....

  • JR

    18. jul 2013 | 14:28

    Neka bude načelnik policijsku uprave u Novom Sadu, hp je dugo upražnjeno radno mesto. A nova situacije oko pucanja u tom gradu traži i zahteva stručno lice.

  • povlo

    18. jul 2013 | 16:02

    ma kakav policajac,obican kriminalac..ma kod nas mora uvek po neki legija da bude prisutan na jakoj poziciji,mora kompletna rekonstrukcija da se uradi u policiji i izbace ovi izrodnici,nisu oni nikakvi cuvaoci srpskog roda,oni cuvaju samo svoje dzepove.ali prvo nova vlada da se uradi,i da se izbaci Dacic jer dosta je stavljao svoje rodjake prijatelje poznanike na jakim pozicijama.nama je potrebno da to budu strucna lica sa zdravim razumom!!!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA