POSAO ZA DRŽAVU: Novcem skupljenim za Tijanu neće moći da se leče naša deca

U jednoj od najvećih humanitarnih akcija u Srbiji za Tijanu Ognjanović prikupljeno je oko 700.000 dolara, ali taj novac neće moći da koristi nijedno drugo dete i zato država sistemski mora da reši ovaj problem

  • 12

TREBA NAM KLINIKA U SRBIJI! U okviru akcija prikupljanja pomoći za Tijanu Ognjanović, čija je priča postala simbol ozbiljnog problema srpskog društva, prikupljeno je oko 700.000 dolara. Nažalost, ovaj novac neće neće moći da bude "preusmeren" za lečenje nekog drugog deteta, od više desetina onih koji su previše bolesni da bi ih lečili u Srbiji, a previše siromašni da bi ih lečili u inostranstvu.

Podsetimo, prva cena koju je odredio doktor iz bolnice u Hjustonu bila je oko milion dolara. Uz pomoć NJ. K. V. princeze Katarine, cena je spuštena na 700.000 dolara. Kada je novac skupljen, Tijana je krenula put Hjustona.

U ovu cifru su, osim samog medicinskog zahvata, uračunati i ogromni medicinski troškovi. Kako Telegraf saznaje, samo jedan dan u ovoj bolnici košta između sedam i deset hiljada dolara, a Ognjanovićima je samo za prvih nekoliko dana sa računa skinuto oko 100.000 dolara. Iako Tijana nije sve vreme boravila u ovoj bolnici, troškovi lečenja i boravka u ustanovama u Americi bili su veliki.

Upravo zbog ovakvih slučajeva, Telegraf je pokrenuo inicijativu da se klinika, poput ove u Hjustonu − u kojoj bi, ukoliko porodica sakupi dovoljno novca, trebalo da se leči i Anita Balaž − sagradi u Beogradu. To bi u velikoj meri smanjilo troškove lečenja, ali i rizik koji preuzimaju deca slabog zdravlja koja avionom putuju daleko.

U svakom slučaju, Telegraf apeluje na sve one koji su u mogućnosti da pomognu porodicama čijoj deci su za lečenje u inostranstvu neophodne ogromne svote novca, da se odazovu svakoj humanitarnoj akciji i pokušaju da pomognu da se spasi makar jedan ljudski život.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Бајкер

    18. jul 2013 | 17:34

    Шта је браћо Срби,нема коментара на ову вест?Интересантније су оне где су политичари и старлете!А?

  • Vuk

    18. jul 2013 | 18:48

    Tuzno je da para nema za buducnost Srbije, ali ima para za crkve, mostove na pogresnim mestima, raznorazne izmisljotine...ali za decu ne!

  • cica Draza

    18. jul 2013 | 18:23

    Izlecite neko drugo dete spasite nekom zivot pare su samo jedan obican jeftin papir

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA