PREŠAO GRANICU: Papa stigao u Rio de Žaneiro

Očekuje se da će više od milion mladih pozdraviti papu na plaži Kopakabana u Rio de Žaneiru, na proslavi Svetskog dana mladih u organizaciji Katoličke crkve

  • 4

Papa Franja stigao je večeras u Rio de Žaneiro, što je prva njegova poseta inostranstvu od kada je postao poglavar Rimokatoličke crkve.

Očekuje se da će papu primiti predsednica Brazila Dilma Rusef, dok hiljade vernika čekaju da ga pozdrave dok bude prolazio centrom grada.

U skladu s principima skromnog života koje propoveda, papa je sam nosio svoj ručni prtljag, čak i dok se pozdravljao sa zvaničnicima koji su došli da ga isprate, među kojima je bio i premijer Italije Enriko Leta.

Očekuje se da će više od milion mladih pozdraviti papu na plaži Kopakabana u Rio de Žaneiru, na proslavi Svetskog dana mladih u organizaciji Katoličke crkve. Papa će posetiti i malu crkvu u jednom siromašnom kvartu u Riju.

Tokom dana u garaži brazilskog svetilišta koje će ove sedmice posetiti poglavar katoličke crkve papa Franja pronađena je eksplozivna naprava kućne izrade, saopštila je brazilska vojska. U saopštenju se navodi da je, nakon što je otkrivena u prostorijama Nacionalnog svetilišta Gospe od Apareside, koje se nalazi u blizini Sao Paula, eksplozivna naprava uništena.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA