Snouden planira da živi i radi u Rusiji

- On planira da sredi svoj život ovde. Planira da pronađe posao. A sve njegove sledeće odluke biće donete zavisno od situacije u kojoj se bude našao - izjavio je advokat Snoudena Anatolij Kučarena

  • 2

- Edvard Snouden planira da se nastani u Rusiji i spreman je da započne sudsku bitku, ukoliko ruska migraciona služba odbije njegov zahtev za azil - rekao je danas ruski advokat bivšeg saradnika NSA Anatolij Kučarena.

- Teško mi je da kažem koji bi bili njegovi potezi u slučaju da se donese pozitivna odluka (o zahtevu za azil) - rekao je Kučarena u intervjuu za rusku televiziju "Raša tudej" i dodao da je Snoudenova bezbednost "pitanje broj jedan" u ovom slučaju.

Kučarena smatra da će proces adaptacije njegovog klijenta potrajati neko vreme, što je, kako je kazao, razumljivo, pošto "ne zna ruski jezik i običaje, a ni naše zakone".

- On planira da sredi svoj život ovde. Planira da pronađe posao. A sve njegove sledeće odluke biće donete zavisno od situacije u kojoj se bude našao - dodao je advokat.

Bivši saradnik NSA nalazi se u tranzitnoj zoni moskovskog aerodroma Šeremetjevo i prošle nedelje je podneo zahtev za azil u Rusiji. U slučaju odobravanja azila, dobio bi izbegličku legitimaciju na godinu dana koja bi mu dala "sva prava i privilegije" ruskog građanina.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tony

    23. jul 2013 | 20:30

    Ja takvom lajavcu nikad nebi dao posao. Tko zna mozda je to neka dogovorena spijunaza dogovorena s americkom vladom a za javnost su kao prodali pricu kao oni njega zele privest

  • V!

    23. jul 2013 | 21:18

    Propice se,a bio je uzoran mladic

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA