UZNEMIRUJUĆE: Bosanski monstrum otrovao psa lutalicu! (VIDEO)

Da ljudska zloba i mržnja ne poznaju granice, dokazuje ovaj video iz bosanskohercegovačke opštine Bugojno, gde je nepoznatni monstrum otrovao 15 pasa lutalica. Grupa građana skupila je novac da se pas uspava kako se ne bi više mučio

  • 19

Predstavnici Udruženja za zaštitu životinja "Flekica" ogorčeni su poslednjim slučajem trovanja pasa lutalica u Bugojnu koji su, kako kažu, primetili početkom Ramazana. Ovo nije prvi slučaj trovanja pasa lutalica na području bugojanske opštine, te da su sve dosadašnje istrage pokazale da su ranija trovanja bila namerno izazvana od još uvek nepoznatih i neodgovornih pojedinaca.

Grupa građana i dece, u naselju Lamele, gde je pas povređen, odlučili su da psu pomognu uspavljivanjem. Deca koja su hranila psa lutalicu i komšiluk iz Lamela učestvovali su u prikupljanju 50 KM, koliko košta injekcija da se pas uspava.

Psa nakon što je uginuo niko nije mogao da ukloni s ulice. Na broj Civilne zaštite u Bugojnu niko se nije javljao, a za JKP rečeno je da oni više ne rade i da nemaju koga da pošalju.

- Šokirana sam! Prema našim saznanjima, otrovano je oko petnaestak pasa lutalica u naseljima Centar - Lamele, Vrbas naselje i u blizini autobuske stanice u Bugojnu. Neke od njih smo pokopali, a ovih dana intenzivno radimo na pronalaženju pasa koji su nestali s uobičajenih lokacija u gradu. Psi su otrovani smišljeno, organizirano i ciljano - kazala je Atka Admira El-falah, predsednica udruženja "Flekica".

Iz Udruženja "Flekica" apelovali su da se životinje ne zlostavljaju i ne ubijaju, a od istražnih organa očekuju otkrivanje počinilaca ovih krivičnih dela.

Zakonom je zabranjeno hvatanje i ubijanje pasa lutalica. Šinteri su ostali bez posla. Predviđeno je da psi lutalice budu zbrinuti u posebno opremljenim skloništima. Ne, azili za pse ostali su mrtvo slovo na papiru. U Bugojnu, prema nezvaničnim podacima, više od 500 pasa lutalica se slobodno kreće ulicama koji su postali problem društva. Ubijanje životinja novim se kaznenim zakonom može kazniti do godine dana zatvora.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Bug.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darko

    26. jul 2013 | 13:07

    Mogli su da probaju sa mlekom i brufenom, tako su otrovali mog psa i veterinar mi je rekao da ga nalivam sa mlekom i da mu na spric dajem brufen dok on ne dodje, pas je preziveo i poslao sam ga u selo da ga ne bi opet otrovali, tuga je kako neko moze ovo da uradi...

  • zolja

    26. jul 2013 | 13:20

    psihopato sta nisi sebe otrovo bolje bi bilo manje jedna budaletina na ovom svetu. steta psa zao mi ga ko da je moj. ices u corku za to zlodelo.

  • D

    26. jul 2013 | 14:26

    Stoka jedna da Bog da umru u najgorim bolovima svi koji ubijaju zivotinje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA