Uzbuna i u Austriji zbog bekstva Pink Pantera

Bekstvo Milana Poparića iz švajcarskog zatvora u Austriji se opisuje kao holivudski triler, a u zatvorima te zemlje nalazi se 20 članova poznate bande

  • 7

Posle bekstva pripadnika Pink Panter bande iz zatvora u Švajcarskoj, pripravnost policije u Austriji je podignuta, jer je ova banda bila veoma aktivna i u ovoj zemlji.

Bekstvo iz zatvora se u Austriji opisuje kao holivudski triler, jer je Milan Poparić pobegao zahvaljujući saučesnicima koji su probili kapiju zatvora.

Austrijska policija je u stanju pripravnosti, jer se i u njihovim zatvorima nalaze Pink Panteri, njih 20. Šestoro je, sredinom juna, osuđeno na pet do devet godina zatvora zbog provala u zlatare u Beču i Salcburgu.

Dvanaestoro njih je uhapšeno nakon jedne provale u martu i u zatvoru je u Beču, a dodatna dvojica su u pritvoru u Salcburgu nakon što su osuđeni na sedam godina zatvora.

Zatvorske vlasti su u povišenom stanju pripravnosti, tvrde mediji, jer strahuju od sličnih akcija bekstva uz pomoć saučesnika.

Inače u aprilu su se u Beču sastali policajci iz 60 zemalja sveta koji se bave kriminalnim delima Pink Pantera kako bi izradili strategiju za delovanje protiv bande čiji su članovi sa prostora bivše Jugoslavije, pre svega Srbije i Crne Gore.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Perica

    29. jul 2013 | 11:36

    Kakva intelektualna faca. Pravi reprezent polupismenih neradnickih kromanjonaca sa Balkana (kao sto je vecina prisutnih lezilebovica ovde).

  • srdjo

    29. jul 2013 | 09:52

    Svaka im cast!

  • Ja!

    29. jul 2013 | 09:28

    Bravo Panteri :-))) svaka vam cast :-D

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA