DOKTORKA IZ FRONTA: Nisam odbila carski rez ženi sa blizancima

- Potpuno je besmisleno da nekog nisam htela da porodim na dežurstvu. To je sve što mogu da kažem, razumite me - kaže Zagorka Milovanović

  • 32

Lekarka GAK "Narodni front" Zagorka Milovanović kaže da navodi da je u nedelju uveče odbila da porodi ženu sa blizancima, nakon čega je jedna beba umrla - nisu tačni.

Milovanovićeva je, u izjavi za list "Naše novine", kategorično negirala navode koji su ovih dana uznemirili javnost u Srbiji:

- Potpuno je besmisleno da nekog nisam htela da porodim na dežurstvu. To je sve što mogu da kažem, razumite me.

Podsećamo, početkom nedelje u medijima su se pojavile informacije da je dežurna doktorka GAK "Narodni front" "odbila da porođaj obavi pre zakazanog termina". Nakon toga, jedna beba je preminula, dok je druga u četvrtak počela da diše, nakon čega je prebačena na Institut za neonatologiju Srbije.

Povodom ovog slučaja "Front" je posetila inspekcija Ministarstva zdravlja, a direktor ove ustanove tvrdi da doktorka nije odgovorna za smrt bebe.

(Telegraf.rs / Izvor: Naše novine)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JR

    2. avgust 2013 | 08:46

    Kod nas nikada doktori nisi odgovorni sa svoje postupke. Zbog toga što nisu odgovorni i moj brat je 100% invalid, pošto ga je doktor vukao za glavu i ko zna šta još radio prilikom porodjaja. Svi dobro znamo šta i kako ide kod lekara, a pogotov u porodilišta. I naravno doktor nikad nije kriv. Užas užas i užas dokle više ta priča o povećanju beba u Srbiji kad je u zdravstvu takav javasluk i bezobzirnost.

  • Raspućin mladji

    2. avgust 2013 | 09:09

    Ajd malo razmislite ko moze da odbije da porodi zenu koja je usla u porodjaj ili se napravi lud i ne uradi carski rez koji zeni ili detetu treba? Pa nisu ti ljudi zivotinje vec majke i ocevi kao i mi koji rade rudarski posao za mizeriju od plate. To je Srbija bolesna od glave do pete i nikakva rekonstrukcija tu nece pomoci. Lopovi i ubice, bahati ministri i njihovi pomocnici se imenuju inicijalima a doktori i samo oni punim imenom i prezimenom!!!! Za to se u Svajcarskoj robija i to duze vreme. A Komora koju doktori kao imaju i dalje cuti i trosi pare....e zato sam i otisao iz ove zemlje u dosadnu Norvesku. Tamo sam barem Covek!!!!!

  • Mona Mi Mona Mi

    2. avgust 2013 | 09:47

    Cast pojedincima..al da ima neodgovornih..drskih..toga da..licno sam imala lose iskustvo..jednostavno kaze..ako neces da saradjujes ja idem..tako je i otisao..nije se vise vratio..na srecu bila jutarnja smjena....ljekar koji ga smijenio..vikao je..i za 10 min me porodio..takodje sam zeni pomogla koja je umirala od bolova.. dok su odgovorni sjedili ispijali kafice.. i jos mi kaze u sobu ..sta trazis ovdje.. to i tako neka rade kuci..a ne gdje treba lijeciti..spasavati pacijente itd.itd..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA