JOSIPOVIĆ I GOTOVINA: Pozdrav junacima rata!

- Vrednosti koje se slave u spomen na 1715. godinu, pobede nad nadmoćnim osmanlijskim agresorom, pa sve do danas najbolje su otelotvorene u Domovinskom ratu. Zato posebno pozdravljam sve hrvatske branitelje, junake Domovinskog rata - rekao je predsednik Hrvatske

  • 19

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović izjavio je, na tradicionalnoj manifestaciji "Sinjska alka", da danas nema većih vrlina i vrednosti od mira, prijateljstva i spremnosti na život s drugim zemljama i narodima.

Sada nema rata u kojem bi se morale dokazivati neke vrednosti, ali je "svako od građana spreman da sutra, ako bude zatrebalo, ponovo pokaže da je duh koji ovde negujemo među nama" rekao je Josipović u Sinju.

- Vrednosti koje se slave u spomen na 1715. godinu, pobede nad nadmoćnim osmanlijskim agresorom, pa sve do danas najbolje su utelotvorene u Domoviskom ratu. Zato posebno pozdravljam sve hrvatske branitelje, junake Domovinskog rata i njihove porodice - rekao je Josipović.

On je ocenio da je Hrvatska uspešna zemlja, jer je postala članica EU, ali i da ima ozbiljne privredne probleme, koji "traže hrabrost, odlučnost i spremnost na žrtvu, vrline, pokazane u prošlosti".

- Hrvatska ima uzore iz prošlosti, u kojima smo pokazali da smo narod koji zna, može i hoće, narod koji ima što da da Evropi. Ova, današnja Alka ima novu dimenziju. Pokazala je kako smo svesni da danas nema većih vrlina i vrednosti nego što su mir, prijateljstvo i spremnost na život s drugim zemljama, narodima i ljudima - ocenio je Josipović i dodao kako je najbolji primer za to Turska, čiji je ambasador prošle godine prvi put bio na "Sinjskoj alki".

Inače, hrvatski general Ante Gotovina, koga je Haški tribunal oslobodio optužnice za zločine nad Srbima počinjenim tokom vojno-policijske akcije "Oluja", postao je ove godine počasni član "Sinjske alke".

Gotovina je zahvalivši rekao da je "srećan i ponosan", a Josipović da to "pokazuje kako ljudi prepoznaju zasluge generala Gotovine za odbranu domovine".

Gotovina je potvrdio i da će danas prisustvovati obeležavanju Dana pobede i domovinske zahvalnosti u Kninu rekavši:"Obavezno. Ja sam vojnik, bivši".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oxy

    5. avgust 2013 | 13:50

    A zasto mi nesmijemo javno zahvaliti nasim stvaraocima...DRZAVE SRPSKE. ..KARADJICU I MLADICU...ZIVJELI NASI HEROJI !!!

  • kris

    5. avgust 2013 | 14:33

    Goran, popij pivce dobro je za zivce.

  • Goran

    5. avgust 2013 | 14:11

    jebem vam majku ustasku

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA