POKUŠALI DA POBEGNU IZ ZATVORA: Ubijeno 36 članova Muslimanske braće!

Naoružani napadači napali su konvoj iz zasede, dok su se vozila približavala zatvoru. Ministarstvo unutrašnjih poslova nije odmah potvrdilo broj mrtvih, ali su naveli da su osuđenici jednog policajca držali kao taoca

  • 1

U pokušaju bekstva iz konvoja policije koji ih je prevozio u zatvor u Kairu poginulo je 36 islamističkih zatvorenika, prenela je egipatska agencija Mena.

 

Ministarstvo unutrašnjih poslova nije odmah potvrdilo broj mrtvih, ali je u svojoj izjavi reklo da je veći broj zatvorenika pokušao da pobegne iz zatvora u predgrađu Kaira, kao i da su za taoca uzeli jednog policajca.

 

Zatvorenici koje je policija prebacivala iz policijske uprave u zatvor u predgrađu Kaira pripadnici su Muslimanskog bratstva, navodi se u saopštenju egipatskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

 

Naoružani napadači napali su konvoj iz zasede, dok su se vozila približavala zatvoru, dodaje Mena.

 

 

Prema zvaničnim podacima, više od hiljadu demonstranata, pristalica svrgnutog predsednika Muhameda Morsija, takođe člana Muslimanskog bratstva, uhapšeno je tokom pet dana sukoba sa policijom. U tim sukobima poginulo je više stotina ljudi.

 

Više od 800 ljudi poginulo je u sukobima snaga sigurnosti i pristalica svrgnutoga islamističkog predsednika Mohameda Mursija. Policija je navela da je uhitila više od 1.000 pristalica Muslimanskog bratstva poslednjih dana, želeći da zaustaviti političke nemire.

 

(Telegraf.rs / Tanjug / Foto-ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA