Dok se Draža druži s narodom, Tita nigde nema! (FOTO)

Telegraf nastavlja da objavljuje slike Draže Mihailovića pre Drugog svetskog rata, dok slika Josipa Broza Tita iz istog perioda sa narodom i dalje nema, iako je konkurs otvoren

  • 65

Nakon objavljenih slika generala srpske vojske u otadžbini Dragoljuba Draže Mihailovića na kojima se on sastaje i druži sa narodom, a i kome sviraju dragačevski trubači, Telegraf objavljuje još fotografija četničkog vojskovođe koje su se pojavile u knjizi "Draža sa narodom".

U prethodnom tekstu objavljen je i javni konkurs autora ove knjige Miloslava Samardžića u kojem se pozivaju svi oni koji poseduju fotografije komunističkog lidera Josipa Broza Tita sa narodom pre 1944. godine da se jave i javno ih pokažu.

- Očajno slabo ide potraga za Titovom ratnom slikom sa narodom. Komentari na prethodni članak pokazuju da Tito i danas ima mnogo pristalica među Srbima i drugim eks-JU narodima. Koliko juče, oni su se mogli opkladiti u kuću i imanje da je njihom omiljeni istorijski lik bio pravi narodni čovek - ljubičica bela, koju voli i omladina cela i sav ostali narod. A da je đeneral Draža bio zlikovac koji nikud nije smeo bez svojih telohranitelja. Kad ono, međutim! Gde su Titove slike sa narodom? Pojela maca? Ili se zaista toliko borio da nije stigao da se slika? - reči su autora ovog kultnog dela.

O tome ko se koliko borio - videćemo narednih dana. Za sada, nastavljamo javni konkurs: pronađite makar jednu ratnu sliku Josipa Broza Tita sa narodom.

Ukoliko su vas Dražine slike iz knjige zainteresovale, svoj primerak možete naručiti ovde:

http://www.pogledi.rs/category/knjige-o-cetnicima/

I ovde:

http://www.pogledi.rs/knjige/

Đeneralovih slika je mnogo, pa možete pogledati Dražu na molitvi, na venčanju, slavi, sa seljacima pored plota, u domaćinskim kućama...

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ДАШОНИ

    21. avgust 2013 | 14:16

    ЖИВЕО ЧИЧА ДРАЖА ЧОВЕК И ЉУДИНА И СПАСИОЦ 700 АМЕРИЧКИХ ПИЛОТА, КОЈИ СУ НАМ СЕ НА ЖАЛОСТ НИСУ БАШ НАЈБОЉЕ ЗАХВАЛИЛИ ЗА ЊЕГОВ ПОДВИГ , СЛАВА ТИ И ХВАЛА ЂЕНЕРАЛЕ ЗА СВЕ ШТО СИ УЧИНИО СРБИЈУ И СРПСКИ НАРОД С' ВЕРОМ У БОГА' ЗА СРПСТВО ДО ГРОБА' ЗА КРАЉА И ОТАЏБИНУ СЛОБОДА ИЛИ СМРТ

  • Bunt!

    21. avgust 2013 | 13:52

    Čiča!!!

  • MikiGrobar

    21. avgust 2013 | 14:00

    Ziv je Draza umro nije!!@

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA