SVETSKA BANKA: Srbiji kredit od 250 miliona dolara

Prema rečima šefa kancelarije Svetske banke u Srbiji, realno je da Srbija novac dobije u ovoj kalendarskoj godini

  • 3

Svetska banka odobriće Srbiji kredit od 200 miliona dolara ako budžet za 2014. bude donet na vreme i ukoliko nastavite s fiskalnom konsolidacijom. U tom slučaju dali bi smo vam i dodatnih 50 miliona dolara koje je tražio potpredsednik vlade Aleksandar Vučić, izjavio je šef kancelarije Svetske banke u Srbiji Toni Verheijen.

Verheijen je za "Politiku rekao da su prošle sedmice regionalna direktorka Svetske banke i on bili na sastanku sa Vučićem i novim ministrom finansija Lazarom Krstićem i postavili im dva pitanja.

- Prvo - da li će budžet za 2014. biti usvojen na vreme, kako bi smo predlog o zajmu mogli da iznesemo na sednicu Odbora banke u decembru. Pred njih ne možemo da izađemo s budžetom za ovu fiskalnu godinu. Drugo - mada je rebalans budžeta korak u dobrom smeru, mislimo da je potrebno još učiniti da bi se na srednji rok zaustavio rast javnog duga - kazao je on.

Prema rečima šefa kancelarije Svetske banke u Srbiji, realno je da Srbija novac dobije u ovoj kalendarskoj godini.

Kada je reč o kandidatu za ministra finansija Lazaru Krstiću, on je rekao da Srbija ima iskustvo u postavljanju mladih ljudi u vladu.

- Njegova mladost nije bitna sve dok ima podršku vlade. Za nas je bitno da su javne finansije u stabilnim rukama. Na sastanku je bilo jasno da on ima snažnu podršku potpredsednika vlade (Vučića), što je vrlo važno da bi mogao da donosi teške odluke. Ima naznaka da će nastaviti s fikalnom konsolidacijom - kazao je Verheijen.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BSBS

    22. avgust 2013 | 08:01

    Vucicu ti ne mozes da ne uzmes kredit?!Ne znam ni sto ga uzimas kad si sam reko da ces od prodaje Srbskog oruzija (koje se kao proizvodi u enormnim kolicinama i za kojim je potraznja jos tolika) doneti u Srbiju vise novca od gore navedene cifre za kredit...

  • стрептомицин

    22. avgust 2013 | 08:58

    Ма само узимајте и поделите међусобно, а глупи народ ће да враћа.

  • White-Bosninan-Serb

    23. avgust 2013 | 11:50

    Hocete i te pare da podelite sa benetonom i alpinom a narodu k...? I jos da ko sluge robovi vam sluze kao ppkrice u nekim fabrikama zavprosjacku platu? Nije li dovoljno sto ste sve od tita ostvareno pokrali i stavili na svajcatske banke? Lopovi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA