OČAJAN OTAC: Hteo da pokloni troje dece, nema para da ih izdržava!

- Volim svoje sinove, ali ili idu oni ili cela porodica ide u nepovrat - kaže Ksu Lin koga je siromaštvo nateralo na ovaj potez. Ksu uhapšen, deca predata na staranje gradskim vlastima

  • 3

Ksu Lin iz centralne Kine izneo je svoja tri sina na ulicu, stavio ih na prostirku, a iznad njih postavio natpis "besplatno za dobar dom". Očajni otac se odlučio na ovaj potez jer je veoma siromašan i nema novca da ih izdržava.

- Volim svoje sinove, ali ili idu oni ili cela porodica ide u nepovrat - navodno je rekao Ksu.

Trojke koje imaju 11 meseci umotane u ćebe i jorgane stavljene su na prostirku na ulici. Njihov otac je pokušao da ih da na usvajanje strancima, jer već ima dva sina uzrasta 5 i 6 godina.

- Rekao je da su bebe zdrave, ali da on i njegova žena jednostavno ne mogu da ih priušte. Nadali su se da će barem jedna beba biti devojčica - rekao je jedan svedok.

Jedan od prolaznika je pozvao policiju misleći da je Ksu trgovac dece, on je uhapšen, a deca su predata na staranje gradskim vlastima.

- Rekao je da je njegova porodica na rubu propasti, jer ne mogu da priušte još troje dece. Slučaj se trenutno razmatra - rekao je portparol policije.

Zakon "jednog deteta" u Kini se često krši van velikih gradova i roditelji moraju da plate kaznu ukoliko imaju više od jednog potomka. Novinska agencija Sinhua je prenela da će država ublažiti zakon koji je na snazi od 1978 godine i da će omogućiti parovima da imaju drugo dete ukoliko je jedan od roditelja jedinac.

Vlada je izjavila da je ovaj zakon sprečio dodatnih 400 miliona porođaja u najmnogoljudnijoj zemlji na svetu. Kina ima 1,3 milijarde stanovnika, a procenjuje se da će do 2020 godine taj broj porasti do 1,4 milijarde.

(Telegraf.rs / Izvor:dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    30. avgust 2013 | 00:42

    Bolje to nego da ih napusti ili da ih poubija kao sto se cesto desava.

  • србија!

    30. avgust 2013 | 08:47

    Zasto ih je pravio??? Isto u srbiji, imaju 5oro dece i kukaju kako nemaju da jedu!!! Pa pobogu zasto prave tu jadnu decu??? Takvim ja ne bi dao pomoc nego uzeo decu a roditelje na prinudni rad dok se opamete... Nemam nimalo sazaljenja sa takvim... Zive u nekim supama, nemaju posla a prave 5oro i vise dece... Budale

  • Ckalj

    30. avgust 2013 | 17:32

    @srbija: Nisi u pravu. Deca su poklon od Boga. Onom kome je sudjeno da ima decu,imace...kome nije,nece.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA