• 30

AKO BUDE RATA U SIRIJI: Gorivo u Srbiji skuplje do sedam dinara po litru!

Ministarstvo energetike navodi da se, u slučaju vojne intervencije u Siriji, može očekivati poskupljenje benzina i dizela između 2,5 i 8,5 odsto, bez akciza i PDV

  • 30

U slučaju vojne intervencije u Siriji, analitičari predviđaju rast cena sirove nafte na svetskom tržištu između četiri i 13 odsto, što će se odraziti i na cene goriva u Srbiji, saopštilo je Ministarstvo energetike.
Na domaćem tržištu se u tom scenariju može očekivati poskupljenje benzina i dizela između 2,5 i 8,5 odsto, odnosno od dinar i po do sedam dinara po litru, bez akciza i PDV.

Budući da je udeo domaće nafte u ukupnoj preradi sirove nafte oko 40 odsto, a da se ostatak potrebnih količina naftnih derivata obezbeđuje iz uvoza, svako pomeranje cena sirove nafte utiče i na cene goriva u Srbiji.
U svetskim analizama, uticaj moguće vojne intervencije u Siriji na cene sirove nafte vezuje se uglavnom za moguću destabilizaciju šireg regiona Bliskog istoka, imajući u vidu da Sirija u svetskoj proizvodnji nafte učestvuje s 0,2 odsto.
(Telegraf.rs / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Makarije

    Slažem se da treba da dogovore sa emiratima, ali što reče Neda u ko to tamo peva, kasno je brale uortačila sam se ja za ceo život (gasprom)

  • MM

    Neka kupe gorivo iz saudi arabije 10,37 dinara litar

  • Laki

    samo gledate kako narodu da uzmete vise para a plate ostaju iste!posle narod kad se pobuni narod vam opet kriv!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima