• 6

JAGODINA: Prvacima po 8.000 dinara!

Pored ovoga, jagodinska vlast pomaže decu iz siromašnih porodica poklonima – rancem i školskim priborom

  • 6

Jagodinski prvaci, njih 694, danas i sutra će dobiti po 8.000 dinara od gradskih vlasti kao pomoć za polazak u školu. U Pomoravskom okrugu ukupno će u prvi razred krenuti 1.890 mališana.
- Od 1890 đaka ukupno, 694 mališana će krenuti u prvi razred u Jagodini, 487 u Paraćinu, 251 u Ćupriji, 211 u Svilajncu, 171 u Despotovcu i 76 u Rekovcu. Taj broj može da se menja jer Romi još nisu upisali decu i očekujemo da to urade ovih dana. Imamo tehnološki višak 10 do 20 odsto, ali nemamo nijednog prosvetnog radnika koji je izgubio normu. Kao i ranijih godina, i sad imamo do 10 odeljenja sa pet i manje đaka - rekao je načelnik Školske uprave u Jagodini Života Starčević.

Jagodinski mališani će dobiti po 8.000 dinara na već tradicionalnoj osmoj svečanosti koju njima u čast organizuje Skupština grada. Pored ovoga, jagodinska vlast pomaže decu iz siromašnih porodica poklonima – rancem i školskim priborom.
(P. S.)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zorica

    Tako bi trebala Srbija da radi a ne da daje novac za toplu braću i njihovu paradu. Za to imaju novac a nemaju za decu.? Palmu volim jako i tako bi se trebao poneti svaki političar.

  • Lepotan

    Bravo,deca su najvece bogatstvo

  • Jeca

    Jagodina najbolji grad u Srbiji... Pozarevljanka

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima