Čak 10.000 studenata potpisalo peticiju protiv podizanja granice za budžet

Studente muči i to što od 1. oktobra, odnosno od početka nove akademske godine, sledi i poskupljenje smeštaja i hrane u studentskim domovima za čak 30 odsto

Komentari

  • Marijana andrejic

    5. septembar 2013 | 17:09

    Student ovi luzeri sto zagovaraju podizanje kriterijuma verovatno nikad nisu ni prosli pored nekog fakulteta ali bitno je da pametuju. Draga deco vi ste nada ove nase drzave a ne ove polupismene budale. Imate moju bezrezervnu podrsku samo napred borite se za svoja prava. I ja sam ponosna majka studentkinje ekonomskog fakulteta.

  • student

    5. septembar 2013 | 16:15

    Ovi sto zagovaraju jos da se kriterijumi i pragovi povecaju, treba da vas je sramota, gradivo nije reformisano i prilagodjeno da bude 3 ili 4 roka, 6 je prava mera . Ja sam na ETF-u i ovde je vrlo tesko dati svih 14 ispita koliko ima prva god u 3 ili 4 roka , to uradi vrlo mali broj studenata. Znaci po vasem bi jedno 5 posto otislo na budzet a svi ostali na samofinansiranje, a ti sto daju sve u par rokova ce otici iz zemlje i verovatno tamo predavati ili raditi jer sto da ostaju ovde. I onda pitanje ko ce ovde od strucnjaka ostati ako se oteza studiranje??? Evo meni je ostao 1 ispit da ocistim prvu( nadam se da cu ga dati u ovom poslednjem roku) ,a ne bih uspeo da su bila 3 ili 4 roka , a da sm ucio bogami JESAM.

  • tatjana

    5. septembar 2013 | 15:57

    Draga nasa deco mozemo li i mi sa vama, jer vi ste nasa nada

  • Student

    5. septembar 2013 | 15:45

    Ne ide studentima npr ETF-a na primer, doduse onima koji nemaju vezu i koji ne placaju da prodju ispite na ovaj ili onaj nacin...taj koji zagovara te promene se trudi da upropasto jedan od 2 preostala dobra fakulteta...bilo je do nedavno 3 ali su farmaciju rasturili... a ni mom Etf-u se ne pise dobro, uveli su cak i privatan smer na fakulteteu gde 90 posto njih ima preko 9 prosek...a mi ostali koji hocemo da studiramo normalno i pritom naucimo nesto to ne mozemo. Ne znaju da predaju asistenti a ni vecina profesora se ne trudi, ili ne zna...ostalo je par starijih profana koji drze faks, kad oni odu nestace i fakultet...i malo se bune sobzirom na sve sto se desava, a to je zahvaljujuci tome sto su u studentskom parlamentu mamini i tatini sinovi ciji su roditelji na ovaj ili onaj nacin povezani sa profesorima...Nek profesori pocnu da pisu svoje knjige a ne da prevode i prepisuju, nek se posvete malo studentima,nek se ugledaju na njihove profesore koji i dan danas imaju zelje da nama klincima prenesu svoje znanje... Ovo pisem kao obican student, kome je i u srednjoj oduzeto zvanje djaka generacije zbog tatinog sina...Meni je ubijena skoro svaka zelja za ucenjem, i ja nisam jedini...ograniceni,polupismeni slove za najbolje ucenike, njima je dozvoljeno da studiraju za dzabe iako mogu da kupe ceo faks...nisam ljubomoran ninakoga, bar se trudim da ne budem posto je tesko to ne biti, ali sam kivan. I nemojte sutra da kukate kako lekari ne znaju da lece, kako inzenjeri ne znaju kako prekidac funkcionise....ako vec mislite da mozete bez svoje inteligencije,onda gospodo udrite po klincima koji bi da nauce nesto, ostanu ovde i pomognu svojoj zemlji.....trazili ste, gledajte

  • Dominus

    5. septembar 2013 | 14:49

    Ako vec trebaju kriteriumi biti veci, moraju fakulteti biti jeftiniji, jer ako se ovako nastavi, Srbija ce za 10tak godina imati nedostatak visokoskolovanih gradjana. A da ne pricam da ce biti jeftinije ici na privatan fax ( koji je svakako skup) , nego na drzavnom.

  • Vunder

    5. septembar 2013 | 14:33

    Ma lagan je faks u danasnje vreme, ja ne znam kome ne ide...

  • Milos Stanivukovic

    5. septembar 2013 | 14:06

    Januarski, junski i septembarski rok. Nista vise i nista manje. Predmeti su jednosemestralni. Nicem dobrom ne vodi davati bezbroj rokova. April, maj, jul, oktobar 1, oktobar 2, oktobar 3...Ispit je samo deo ocene, ceo novi sistem je takav da se student ocenjuje tokom cele godine i tonpo nekoliko osnova. Kriterijumi se moraju povecati. Samo najbolje treba stipendirati. To nisu uvek najpametniji, vec najcesce najvredniji i najposveceniji. Dakle, izbor je na studentu. No, nije tu kraj price. Posebno treba poostriti kriterijume za profesore, kako u nauci, tako i u nastavi. Na zalost, previse je nesposobnih i lenjih belih medveda na Fakultetima. Na prste se mogu nabrojati nasi profesori koji nesto znace za drustvo, privredu i nauku. Tako da bi Ministarstvo na ovu peticiju trebalo da odgovori argumentovanim razlogom za izmene kriterijuma za obe strane koje sede u ucionicama.

  • Vlada

    5. septembar 2013 | 14:05

    Oni bi potpisali da budu svi na budzet. Podignuti jos vise

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA