Od Beograda do Užica za sat i po

- Ukoliko ova vlada bude izdržala do kraja mandata, građani će na Koridoru 11 imati završen auto-put kojim će se od Beograda do Užica stizati dvostruko brže nego sada - rekao je novi ministar saobraćaja Aleksandar Antić

  • 10

Novi ministar saobraćaja Srbije Aleksandar Antić izjavio je da očekuje da će se, do kraja mandata ove vlade, građani voziti auto-putevima na svim koridorima koji se sada grade.

- Ukoliko ova vlada bude izdržala do kraja mandata, građani će na Koridoru 11 imati završen auto-put kojim će od Beograda do Užica, na primer, stizati za sat i po, dvostruko brže nego sada - rekao je on u Jutarnjem programu RTS-a i precizirao da do 2016. očekuje "auto-put bar do Čačka".

Govoreći o Koridoru 10, kao najznačajnijem putnom pravcu koji će nas povezati s Evropom, Antić je istakao da sada "imamo završen pun profil auto-puta od Subotice do mosta Beška i radove koji se odvijaju na svim preostalim najvažnijim deonicama".

On je podsetio da austrijska "Alpina" na tom putnom pravcu radi deonicu Pirot-Dimitrovgrad i rehabilitaciju starog mosta Beška i ocenio da postoje, nakon njenog stečaja, dve alternative.

- Ako idemo na novo ugovaranje izvođača, taj postupak će da nas uspori šest do devet meseci. Nažalost, na deonici Pirot-Dimitrovgrad ćemo izgleda morati da idemo na novi tender jer je tu investitor Svetska banka, i ona, po svemu sudeći, neće dozvoliti da taj posao preugovaramo sa podizvođačima - rekao je Antić.

Kad je u pitanju most Beška, on je najavio da će se sa beogradskom "Mostogradnjom" uskoro pregovarati o tome da, kao zvanični podizvođač, "završi taj posao pod istim uslovima, što bi značajno ubrzalo stvari".

- U tom slučaju, mogli bismo do kraja godine da imamo rehabilitovan most Beška u dve trake, znači u punom profilu - rekao je Antić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kiza

    6. septembar 2013 | 11:00

    Da, ali za jedno 150 godina.

  • Bogoje

    6. septembar 2013 | 12:22

    To ste vi socijalisti pricali o koridoru 10 jos pre Atinske olimpijade..evo nas gde smo sad i toliko koliko ste uradili dosad merilo kako cete u buducnosti ali i merilo koliko vam se treba verovati pogotovu sad u koaliciji s ovima sad na vlasti prvim do prvog i onima koji su odjednom shvatili da su gresili...e bato nek vam veruje ko hoce ja se ne prodajem za 4 puta 4 hiljade dinara a za one koji priznaju svoju glupost jos manje...a Kosmet..e rode zato narod sudi i opet ce samo polako...svacija gori gori pa se ugasi.....

  • Lelemood

    6. septembar 2013 | 12:20

    Možda telefonom, ovako nema teoretske šanse sem ako ne podignu ograničenje brzine na 200 km/h.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA