U Sarajevu nema srpskih đaka

Na osnovu Privremenog sporazuma o zadovoljavanju posebnih potreba i prava dece povratnika iz marta 2002. godine, učenici srpske nacionalnosti bi trebalo da izučavaju nacionalnu grupu predmeta po nastavnom planu i programu Republike Srpske, što nije slučaj u Federaciji BiH

Komentari

  • tamo neki

    12. septembar 2013 | 01:23

    U prvu si, student. Sta mislis, da nam odrzis jedno kratko predavanje o gramatici. To bi bilo jako pohvalno s tvoje strane !

  • Student

    11. septembar 2013 | 01:19

    A koliko nepismjenih pise komentare.Strasno!

  • tamo neki

    10. septembar 2013 | 16:43

    Vidis odmah mislis na tucu. Meni mi na kraj pameti nisu misli o tuci, nego sam mislio da te pozovem na pice, kafu. Mozda i veceru. Ipak smo ti i ja daleko jedan od drugog. Ziivi i dalje u svom ubedjenju. Hvala na besedi i fin ti meni bio! Pozdrav!

  • Stranac

    10. septembar 2013 | 16:25

    @ tamo neki veliki si ti heroj a kultura na nivou gde su ti zivci ??? Jel to na prvu loptu trazis tuču ???

  • tamo neki

    10. septembar 2013 | 16:21

    Stranac, ne razumem sta pises. Postoji tacka i zarez. Drugo pobego si od siptara, posto nisi kriv slobodno se vrati, posto su ti srbi krivi onda nemas potrebu da zivis u suzivotu sa njima. Te pare koje dobijas bice potrebnije nekim gladnim ustima i nekom ko ce biti zahvalan za to. A o branonjcima, pa prvo mi objasni pojam. Sto se tice borbe na KiM, da nisi pobegao znao bi desavanja. Drugo KiM je deo srbije bio a i bice, radi tvog upoznavanja, KiM je dobilo autonomiju 1974, sto znaci po ustavu da je neotudjivi deo jedne celine tj. Tadasnje republike Srbije. Trece tadasnja jugoslavija, tj svi gradjani tadasnje Yu su odvajali od svojih plata jedan deo da bi vi na KiM razvijali, a za to vreme niste placali ni vodu, ni struju, niti ste hteli nesto da radite. Ko sto vidis mali cas istorije. A sada lepo bez netviranja ako ti nije lepo tu gde zivis ucini nesto, predaj zahtev za povratak odakle si dosao!

  • mia

    10. septembar 2013 | 16:14

    @rs...svaka cast,u pravu si vecinom...ali,Hrvati psuju sunce i boga i te kako,na kamaru skinu sve sto ima na nebu ( ako ima,ja mislim da ima samo atmosfera )...dali se Hrvati slazu,hm nebi rekla,jer kad sam ja sa materom i sestrama bila u izbjeglistvu u Zagrebu,toliko negativnoh je "milostiva"rekla o Slavoncima mojoj mami,a (izbjeglice u drzavi koju je Tudjman sebi stvorio ) mismo bili silom utrpani Zagrebackim "finim"obiteljima...Slazemo se zato sto moramo...

  • tamo neki

    10. septembar 2013 | 15:48

    Ja stvarno ne razumem o cemu pises. Nauci gde je tacka a gde zarez. Drugo vrati se tamo odakle si dosao ako ti je lepse sa sipcima, a ne u srbiji koja ti je dala parce hleba i onda pljujes po njoj. Slede ce, sada imate slobodu i slobodne izbore pa nek ti je po volji za kog ces da glasas. A o brabonjcima rado, no prvo mi objasni pojam i znacenje. Pretnje nisu dobro dosle, kada si toliko hrabar slobodno se prijavi tamo gde bi trebao, na KiM. Da znas odakle potices nebi lajao na zvezde. Ako ti je do naseg susreta moze i to, samo reci gde. Pozdrav i stisaj malo, bolje ce ti biti.

  • Stranac

    10. septembar 2013 | 15:20

    @ tamo neki najedes se ti braboljaka ;-) tacno u srbiji zivim a sa kosova poreklom nisam dosao sa dzakom para kao vasi srbi vec su me siptari sa kosova isterali zbog vase gladne i prodate politike a isto tako je neko moj uzaludno ratovao za kosovo za uzvrat zivot izgubio i srbija mu rekla kao fala ma daj .... naravno da cu vredjat po jedine cuj kaze kotite se na sta to lici kucke se samo kote ako ocemo i te teme da se zauzmemo mozemo dosta pricati i o tome ovde oma vas mlogo patriota koji skacete po nekim poturicama po nekim izmisljotinama vasa srpska starq prica je uvek bila da je neko od nekog nastao e da cuo sam i ovo pravo turci su tamno putog tena a ne plavi pa vas srba ima dosta tamno putih trebali bi se zaista zapitati od kog ste nastali pa onda da napadate tudju veru moje je pravo da verujem u sta ja ocu i to mi ne sme niko zabranit niti moje vredjati mlogo ste se opustili a sami sebi ce te oci na kraju da iakopate isto kao sto ih sad kopate ubijate se medju sobom majka sa sinom otac cerku brat sestru to je zako ptljavo i jadno a.pricate neato o nekom mastajanju NAUCITE SEBE DA POSTUJETE A I SVE OKO SEBE ja vam nisam kriv sto su vas vasi tako keftino prodali i u sve zavukli ...

  • tamo neki

    10. septembar 2013 | 15:18

    Bice da si ti normalan, crnogorac. Lepo kazes, i treba da volis svoju zemlju u kojoj si rodjen. Na pitanje ko koga voli tvoji politicari su dali odgovor na to. Vidis ti si crnogorac samo po nazivu novo nastale zemlje, ako se vratis malo unazad tad vas nije bilo ko nacije nego ko geografski polozaj. To ko nas odbacuje i to je tacno, sem jednog propusta, odbacuju nas srpske prekrstene jedinke koje nemogu da se pomire sa svojim porekolom. Sada ste vi na svom pa zivite u svom blagostanju.

  • tamo neki

    10. septembar 2013 | 14:11

    Stranac, Lepo kazes jedna BiH, sa dve drzavne jedinice. A dokle vidi ce mo ? A to nije bitno na kraju jer RS ima svoje zakone i skolu, kao i svoj jezik. A federacija izmisljeni bosanski ko sto je i bosanska nacija izmisljena, valjda to znas, jedino ako ne mislis da su i to bajke. U tom slucaju ne vredi raspravljati s tobom jer si dovojlno kratko um da bi shvatio. Ako ti je ta tema preteska onda mozes objasniti pojam "brabonjci", to sigurno znas posto si postao stranac odlaskom sa tih podrucija gde se upotrbljava ovj pojam ! Pozdrav od nekog neukog!

  • Serbbre

    10. septembar 2013 | 14:01

    Biće Spskih đaka u Sarajevu,kad krenu deca u školu onog propalog glumca Mace.

  • RS

    10. septembar 2013 | 13:46

    @crnogorac: ako si uopste crnogorac onda si najbolji primjer za sve ovo sta sam govorijo. Nedaj boze da se desi scenario kosovo u crnoj gori, sta bi lako bilo moguce. Vidis da su poceli pomalo, vidis da govore da ulcinj nikad nije bijo crnogorski. Vidijo bi te onda kako bi volijo svoju bracu opet. Stidi se malo. Ukljuci malo mozak!

    • 10. septembar 2013 | 14:20

      Crnogorac

      @RS

      Neka si ti meni sve govoriJo i neka Ulcinj nikad nije biJo Crnogorski ;) Koliko ste divni i dobronamjerni kao narod nije ni cudo sto vas svi odbacuju, Imam rodjake u Srbiji i kad god odem kod njih poslije pola sata razgovora pocnu da pljuju CG umjesto da vodimo neke normalne razgovore. A kada pocnem da branim drzavu u kojoj sam rodjen i u kojoj zivim pitaju me: ''A sto si onda dosao kod nas?'' Ja lijepo odgovorim, dosao sam da vas vidim jer ste mi ujaci, i zato sto nemam nista protiv Srbije zbog toga sto volim svoju zemlju. Onda oni opet: Vi Crnogorci ovakvi, onakvi.. Onda se spomenu Hrvati, Bosanci i tome nikad kraja. E tako vecina vas funkcionise, i ko je tu normalan?

  • xxx011

    10. septembar 2013 | 13:43

    @stranac Problem ove države je što stranci poput tebe žive u njoj slobodno.Koliko vidim po tvom pisanju govoriš tečno ekavicu,što znači da verovatno ceo život živiš u Srbiji i niko te ne dira,q svoje pravo lice pokazuješ ovde.Pričaš o nekom poštovanju tuđeg,a živiš u Srbiji a plujes po njoj i Srbima koji su te ovde prihvatili kao svog gradjanina,neznanjuci šta stvarno misliš.Problem ive države je što sve vas "strance" puštamo da slobodno živite medju nama,umesto da vaš motkom isteramo odavde,svakog u svoju us(t)ranu zemlju!

  • Stranac

    10. septembar 2013 | 13:30

    @ bube gr ne lupaj gluposti bogati i ne.pravi se lud puno se gledao bajke samo te niau ucili roditelji sta jesu zapravo bajke ja. Ne vidim nigde da postiji rs za mene je jedna jedina BiH tako ce i ostat smiri se jos koju godinu pa cea videti ;-)

  • bube gr

    10. septembar 2013 | 12:27

    @stranac, sano da znas da Republila Srpska postoji, ako nisi upucen u to, nazovi nekoga ko zivi na tim prostorima, pa se raspitaj malo. Dobro došli u REPUBLIKU SRPSKU

  • Stranac

    10. septembar 2013 | 11:50

    @ RS mislis pokojna rs cg i srb pa i kosovo sta oces od kosova prodali ga tvoji politicari za saku dukata tako isto i cg i ostale susedne republike .. @ srbija i tebi da objasnim neke stvari nismo vam krivi sto medju sobom vadite oci vi kao fol niate ratovali sedeli ste skrstenih ruku ne lupetaj praznu slamu koliko ste krivi nemate pojma i postajete smesni a posledica toga je sto toliko propadate ubijate se mwdju sobom i niko ste i nista zato tisina kad naucite da postujete tudje a svoje volite bicete neko i neato do tada se obrazujte i ne lupetajte nema rs samo BIH i nema ni CG jer vas crnogorci mrskaju teraju sa primorja a kosovo to je vas samo ne ostvareni san zauvek bio i ostace prodali ste ga za saku dukata.... :-*

  • Pedja-PFC

    10. septembar 2013 | 11:38

    Jedini narod na svetu koji zivi u magli smo nazalost mi!Nikakav plan,nikakva strategija, nista!Samo su nam pare bitne!

  • RS

    10. septembar 2013 | 11:33

    Dje nece bit manje, moj pramdjed je imo 8 djece, djed cetvero, otac dvoje. Jos je i rat bijo. I kako da nas bude vise. A oni se kote ko nenormalni. Zato sto se slazu i neprave razliku medju sobom. A mi srbi smo ku*ac od ljudi. Svako gleda sebe i sta je najgore, na primer: srbin iz republike srpske nemoze da podnosi srbina iz pozarevca ili srbin iz beograda na primer crnogorca. Kosovo prodato niko ih vise negleda, cigane i vlase niko nevoli, na primer. Ma komsija komsiju nevoli, ili otac sina, ili brat brata. A u hrvatskoj je svedno dal je dalmatinac ili zagrebcanin ili iz vukovara, svi su zajedno. Onda na primer psujemo sunce na svaki korak, sunce ti ovo sunce ti ono, zato nam i nece svanit. Sto reko onaj iz nekog filma, mi bi trebali zivit u mraku koliko sunce psujemo. Jedini smo narod koji psuje sunce ili boga ili sta ja znam. Ili ste culi da kaze neki englez fuck the sun. Nego svi srbi moraju malo zivot promijenit, inace cemo svi po jednu krusku stat i to bez da se guramo, sto kazu u lepa sela lepo gore. U srbiji godisnje nestaje jedan grad kao sabac. Nego rokajte i pravite djecu da nas bude vise. SAMO SLOGA SRBINA SPASAVA - Zivjela velika srbadija = rs, srb, cg, kosovo

    • 10. septembar 2013 | 12:53

      Crnogorac

      @RS

      Pramdjed, bijo, nevoli.. Svakako je potrebno obrazovanje u BIH :) I pomirite se vise sa tim da Crna Gora je samostalna, i koliko god vi je zvali Srpskom Crnogorski narod boli k..

  • Cakan

    10. septembar 2013 | 11:03

    I netreba !! treba nas vise u R.Srpskoj

  • србија!!!!

    10. septembar 2013 | 10:55

    Ubijali su nas od kad znamo za sebe. Nista ovo nije cudo. A samo se kuka na srbe. Trebali su i 92. kao 41. da puste da budu pobijeni, bili bi onda svi zadovoljni. I onda se nadje neki beogradski liberal da nam objasni kako su srbi cinili zlocine. Jok trebali su opet pustiti da nas kolju kao celu istoriju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA