ALBANCI OPTUŽUJU: Ubistvo policajca osveta za oslobađanje Ljimaja!

Zamenik direktora kancelarije za Kosovo i Metohiju Krstimir Pantić je naglasio da zločin nema naciju i da počinilac ubistva pripadnika Euleksa treba da se nađe pred licem pravde, bez nasumičnih osuđivanja bilo koga

  • 8

Kancelarija za Kosovo i Metohiju i Vlada Republike Srbije najoštrije osuđuju ubistvo službenika Euleksa i zahteva od "svih pripadnika međunarodnih snaga, da učine sve da se vinovnici ovog teškog zločina što pre otkriju i izvedu pred lice pravde".

- Kao znak dobre volje pozvali smo i ponudili pomoć naših stručnih službi iz Beograda, neophodno da se odmah otkriju počinioci ovog zločina, kako se ne bi unapred osuđivala jedna strana. Albanski mediji optužuju Srbe za ovaj zločin, kao čin osvete za oslabađajuću presudu Fatmiru Ljimaju, što je apsolutno neprihvatljivo - rekao je za Telegraf zamenik direktora kancelarije za Kosovo i Metohiju Krstimir Pantić.

Pantić je naglasio da zločin nema naciju i da počinilac ovog ubstva treba da se nađe pred licem pravde, bez nasumičnih osuđivanja bilo koga.

On je pozvao građane da ostanu mirni i ne dozvole da budu isprovocirani jer "sve što se, nažalost, dešava u poslednje vreme, ne ide u prilog ni Srbima na Kosovu i Metohiji ni državi Srbiji".

ŽBOGAR: Napad na Euleks je napad na EU

Šef misije Euleks Bernd Borhart i šef Kancelarije Evropske unije u Prištini Samuel Žbogar rekli su na zajedničkoj konferenciji za novinare da su šokirani napadom na Euleks.

- Dozvolite mi da podvučem, da sam šokiran, duboko šokiran – rekao je Borhard, najoštrije osudivši "kukavičko nasilje".

Prema Borhardovim rečima, ubijeni je bio "carinski službenik iz Litvanije, mlad čovek koji je za sobom ostavio suprugu i porodicu".

U toku je mešovita istraga Policije Kosova i Euleksa, a Borhart je pozdravio pomoć koju su pružili policija i političari iz Beograda.

- Ovaj slučaj potpada pod isključivu nadležnost Specijalnog tužilaštva Kosova – rekao je Borhard.

Komandant Kfora, general Salvatore Farina je izrazio "najiskrenije saučešće porodici nastradalog" i najoštrije osudio incident koji se dogodio u blizini Zvečana.

- Kfor kao treća linija odgovora tesno sarađuje s Euleksom i svim drugim nadležnim vlastima kako bi odgovorili u nestabilnim situacijama i nastaviće da podržava razvoj stabilnog, demokratskog, vešeetničkog i mirnog Kosova – navodi se u saopštenju dostavljenom Telegrafu iz vojne Nato misije na Kosovu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Svensson

    19. septembar 2013 | 15:59

    I nasi policajci koje su ubijali kao golubove su isto imali porodice i bili mladi.

  • Milojko

    19. septembar 2013 | 16:06

    Ako potpada pod nadleznost siptarskog "suda" onda se zna ko je kriw unapred

  • Rankovic

    19. septembar 2013 | 16:37

    Ma ovo je namestaljka, puco je neko od potplaceni terorista...uopste nije pitanje dali su to Srbi uradili, za njih su to sigurno Srbi uradili...pitanje je samo koliko ce se lose odrazit ovo na Srpski narod.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA