OČI U OČI S LOPOVOM: Krao drva iz dvorišta, ulovila ga vlasnica, a on je oterao!

- Upitala sam ga šta to radi, a on mi je drsko odgovorio da bežim odatle - kaže Slavica Zlatanović iz Prokuplja, koja je obilazeći svoju vikendicu u prokupačkom selu Gornja Toponica zatekla M. S. ( 62) kako joj uzima drva iz dvorišta

  • 9

Slavica Zlatanović iz Prokuplja, obilazeći svoju vikendicu u prokupačkom selu Gornja Toponica, zatekla je M. S. ( 62) iz Donje Toponice kako joj krade drva iz dvorišta! Uplašeno ga je upitala šta to radi, kad se lopov drznuo da joj odbrusi.

- Videla sam parkiran kultivator bez tablica ispred dvorišta. Prikolica je bila skoro puna mojih naseckanih drva, a trag je vodio do ostave za drva. Kada sam prišla, videla sam krupnijeg čoveka u maskirnoj jakni kako u rukama iznosi drva. Upitala sam ga šta to radi, a on mi je drsko odgovorio da bežim odatle - priča još u čudu Slavica.

Ona dodaje da se pomerila i ušla u kola, jer nije smela da reaguje pošto je bila sama.

- Krenula sam nazad u nameri da pronađem policijsku patrolu. Nisam smela da se upuštam u dalju raspravu s njim. Ubrzo sam naišla na saobraćajnog policajca. Kada sam se posle dvadesetak minuta s policijom vratila u svoje dvorište, lopova nije bilo - dodaje ona, i naglašava da se sve desilo oko 16 sati usred bela dana.

Policija je operativnim putem ubrzo identifikovala lopova, posetila ga, ali je on drsko odgovorio da bez sudskog naloga ne mogu da uđu u njegovu kuću! Poslat mu je poziv da se javi na razgovor u policijsku stanicu u Beloljinu, gde je M. S. tvrdio da je drva dobio od brata!

Najgore od svega je to što je u pitanju krađa malih vrednosti i što oštećeni samo može privatno da goni lopova, pa se ovakve situacije dešavaju gotovo svakodnevno. Posebno sada, kada su u porastu krađe drva za ogrev.

(B. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mrxi

    2. oktobar 2013 | 15:58

    Dok se u ovoj banana državi ne donese normalan zakon o zaštiti privatne svojine kojim će se dozvoliti da lopova ubijete u svom dvorištu bez pitanja (kao što se inače radi u normalnim zemljama), ovakvih slučajeve će nažalost biti sve više. U međuvremenu na poštenom svetu je da ćuti i plaća porez ovoj parazitskoj vlasti

  • m

    2. oktobar 2013 | 16:05

    Aj sto je krao, no sto nema ni malo obraza. On je go*no a ne covek.

  • Nikola

    2. oktobar 2013 | 19:35

    Policija ga "POSETILA"...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA