GI SRPSKA: Zabrana ulaska Dačiću na KiM alarm za EU!

GI Srpska – Gračanica poziva svoje aktiviste i simpatizere da što masovnije dođu u petak u Štrpce na predizborni skup

  • 18

Odluka kosovske vlade da ne dozvoli premijeru Srbije Ivici Dačiću da poseti Štrpce i održi skup sa Srbima te sredine predstavlja kršenje demokratskih prava srpskog naroda na Kosovu i opstrukciju učešća Srba na lokalnim izborima - ocenjuje Građanska inicijativa Srpska.

- Ovakva odluka znači da će Srbima biti nametnut diktat Prištine, sa čim nećemo da se pomirimo i nećemo da prihvatimo. Premijer Dačić je nameravao da kosovske Srbe iz Štrpca pozove da izađu na izbore. Ta namera je zasmetala kosovskoj vladi, kojoj, sa druge strane, ne smetaju oni koji pozivaju na bojkot. Priština pokazuje da nije iskrena kada kaže da želi da Srbi izađu na izbore - navodi GI Srpska.

Kako se navodi, ukoliko se odluka kosovske vlade ispostavi tačnom, u suprotnosti je sa današnjiom pozivom Hašima Tačija Srbima da što masovnije izađu na birališta na loklnim izborima 3. novembra.

- Ovakav postupak  je alarm za međunarodnu zajednicu, posebno za Evropsku uniju, moderatora dijaloga Beograda i Prištine i pokrovitelja sporazuma koji garantuje slobodu kretanja i usled kojeg su Srbi pristali da učestvuju na lokalnim izborima. Izborni stab GI Srpska – Gračanica poziva svoje aktiviste i simpatizere da što masovnije dođu u petak u Štrpce na predizborni skup Građanske inicijative Srpska - zaključuje se u saopštenju.

(S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NL

    3. oktobar 2013 | 00:19

    KiM samo isprobljava svoje misice i cekaju sta ce se dogoditi, kako ce reogovati EU, i SAD . U svakom slucaju, to je jako pokvareni narod, treba ich se jako cuvati, oni nemaju vere i karektera, oni zive u svom nekome oblaku, sto nema veze sa verom i zivotom. Sa njima se netreba nikako neko prijateljsko graditi....

  • Serb-BL

    2. oktobar 2013 | 21:49

    Neka su ti zabranili, zasluzio si i to!

  • Saka

    2. oktobar 2013 | 22:05

    Neka su...zasluzio si.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA