VUKOVAR: Ploče ostaju, policija odlazi!

Sastanak premijera Hrvatske i predstavnika Štaba za obranu Vukovara doneo je odluku da se sporne table neće ukloniti, već metalne ograde i policajci koji su ih čuvali

  • 9

Posle više od četiri sata, završen je sastanak premijera Hrvatske Zorana Milanovića i predstavnika Štaba za obranu Vukovara, dogovorom da ćirilične table ostaju i da se sklone metalne ograde i policajci koji su ih čuvali. Premijer Hrvatske Zoran Milanović i ministar obrane na sastanak su ušli na zadnji ulaz, dok je ministar branitelja Predrag Matić dočekan zvižducima.

U Vukovaru su bile jake snage policije, specijalaca, policajaca u civilu, obavještajaca, a ceo grad bio je u blokadi. Napravljen je kordon oko zgrade gde se sastanak održavao a ispred koje se okupilo oko 500 građana koji protestuju, pevaju i izvikuju svoje stavove.

Član Štaba za obranu hrvatskoga Vukovara Stevo Culej istakao je da na Šoškovčaninovu spomeniku, na groblju u Borovu Selu, stoji da ga je Narodna srpska skupština u septembru 1991. u Belome Manastiru proglasila srpskim narodnim herojem. Upozorio je da na spomeniku između ostalog piše da 'srpska zastava na srpskoj zemlji stoji'.

Okupljeni simpatizeri ispred zgrade držali su četiri natpisa na kojima, je između ostalog, stajalo: "Milanoviću ovo su šovinisti". Rezultate sastanka iščekivali su pevajući rodoljubive pesme i uzvikujući: "Vukovar, Vukovar!"

 

(Telegraf/ Ivor: Dnevnik.hr)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • boky

    18. oktobar 2013 | 00:19

    Mozete samo srbima da pevate "hvala srbijo" jer su vam poklonili vukovar( nista vi niste oslobodili kako lazete sami sebe), a ne da divljate, ali to je jace od vas pokazali ste svoje pravo lice nebrojemo puta do sad.EU to vidi i zbog toga ce vas uvek drzati na uzdama. uvek cete imati cizmu iznad glave i biti potlaceni, bolje ni ne zasluzujete, nemoze divljak u EU da radi sta on hoce nego sta mu se kaze.

  • goran

    18. oktobar 2013 | 00:05

    pa vi ste izgubili taj grad ujkice

  • Mikiveliki

    18. oktobar 2013 | 08:57

    HRVAT,,,,gledaj svoja posla, imate dovoljno vasih problema, a ako vam Srbi na moru nisu potrebni, vi javno napisite i preko medija obavestite da vam Srbi i njihov novac nisu potrebni..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA