Uskoro još dokumenata o špijuniranju

Novinar britanskog Gardijana Glen Grinvald je kazao da će objaviti svaki dokument koji bude dobio od bivšeg službenika NSA Edvarda Snoudena

  • 0

Novinar britanskog Gardijana Glen Grinvald izjavio je da će uslediti nove priče o programu špijuniranja koji sprovodi američka vlada, na osnovu dokumenata koje dobija od bivšeg službenika NSA Edvarda Snoudena, prenosi Asošiejted Pres.

Grinvald je preko video linka razgovarao sa grupom novinara sa oba američka kontinenta, koji u Denveru učestvuju na godišnjem sastanku Inter-Američke novinske asocijacije.

Prema njegovim rečima, izveštaji koji će uslediti biće podjednako važni kao jučerašnji kada je otkriveno da su vlasti SAD skidale podatke o milionima telefonskih razgovora u Francuskoj.

On je kazao da će objaviti svaki dokument koji bude dobio od Snoudena, dodajući da je na udaru sloboda štampe u Americi i pozvao novinare da zajedno brane svoja prava.

- Što budemo više zajedno, teže će biti državama da napadaju slobodu štampe - ocenio je novinar Gardijana.

Inter-američka novinska asocijacija sa sedištem u Majamiju okuplja 1400 medijskih kuća.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA