Izuzet sudija koji je odlučivao o maloj Rei

Predsednica Osnovnog suda u Valjevu Ljiljana Karać potvrdila je da je doneto rešenje o izuzeću sudije Milutina Ilića i da je predmet dodeljen sudiji Radoju Jovanoviću iz sudske jedinice u Mionici

  • 1

Sudija Milutin Ilić iz sudske jedinice u Ljigu, koji je doneo izvršno rešenje da troipogodišnja Rea Matijević bude predata ocu Robertu u Zagreb, izuzet je iz tog predmeta, saznaje Telegraf.

Predsednica Osnovnog suda u Valjevu Ljiljana Karać potvrdila je za Telegraf da je doneto rešenje o izuzeću sudije Milutina Ilića i da je predmet dodeljen sudiji Radoju Jovanoviću iz sudske jedinice u Mionici. Karać kaže da će sudija Radivoje Jovanović odlučiti kako će dalje postupiti u ovom predmetu.

Kako nezvanično saznajemo, sudija iz Ljiga Milutin Ilić je odustao od ovog predmeta zbog krivične prijave koju je protiv njega podnela majka trogodišnje Ree Nataša Matijević i činjenice da Visoki savet sudstva vodi disciplinski postupak protiv njega, po prijavi majke devojčice koja je trebalo da bude vraćena ocu Robertu Matijeviću u Hrvatsku.

Po presudi Osnovnog suda, koju je potvrdio i Viši sud u Valjevu, a na osnovu Haške konvencije o građanskim aspektima međunarodne otmice deteta, devojčica je trebalo da bude predata ocu Robertu u Zagreb, ali je taj postupak sprečilo nekoliko stotina žitelja Ljiga, koji su svojim telima blokirali ulaz u Centar za socijalni rad u Ljigu.

(S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Giany

    7. novembar 2013 | 20:21

    Ja vise verujem ocu.Uostalom,on covek ima presudu i iz Zg i iz Srbije da je on starac deteta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA