OPTUŽBE: Policija štiti bandu silovatelja na Novom Zelandu

Policija se suočava s optužbama da nije kompetentna ili da je indiferentna, jer nije pokrenula krivični postupak protiv bande koja se hvali preko veba seksualnim zlostavljanjem devojaka, iako o tome ima saznanja već dve godine

  • 0

Jedan od visokih novozelandskih policijskih službenika stao je u odbranu istrage koju vode njegove snage vezane za internet "Klub silovatelja" koji je navodno vrbovao maloletne devojke, tvrdeći da su oni ''zapravo dobri momci u ovom poslu".

Policija se suočava s optužbama da nije kompetentna ili da je indiferentna, jer nije pokrenula krivični postupak protiv bande koja se hvali preko veba seksualnim zlostavljanjem devojaka, iako o tome ima saznanja već dve godine.

Policijski komesar Piter Maršal je, međutim, rekao da ima puno poverenje u svoje policijske službenike i pozdravio je nezavisno ispitivanje slučaja, koje je naložila vlada zbog rastuće uznemirenosti u javnosti, preneo je danas AFP.

- Svako bi mogao da pomisli da smo mi negativci u ovoj situaciji, hajde da zadržimo pažnju na osobama koje zapravo tamo izazivanju probleme - izjavio je Maršal Radiju Novi Zeland.

Rekao je da je propust oko pokretanja krivičnog postupka izazvan nedostatkom dokaza i da nema veze sa činjenicom da je jedan od navodnih vođa bande sin policijskog službenika u Ouklandu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA