KAKO JE UOPŠTE OSTAO ŽIV: Nišlija uhvaćen sa 5,5 promila alkohola u krvi!

Vozač se pravdao činjenicom da je prethodnih dana pekao rakiju, te da je morao da se lično uveri u kvalitet svog proizvoda

  • 24

Tridesetosmogodišnji Nišlija kojeg je policija sinoć zaustavila tokom rutinske saobraćajne kontrole imao je u krvi 5,5 promila alkohola. Stručnjaci količinu vežu od 4,5 promila već smatraju smrtnom dozom, pa je pravo čudo kako je ovaj čovek upravljao vozilom.

- Tokom saobraćajne kontrole zaustavljen je "fiat" niške registracije i od vozača je traženo da uradi alko-test. Kada je ustanovljeno da u krvi ima čak 5,5 promila alkohola, vozač se pravdao činjenicom da je prethodnih dana pekao rakiju, te da je morao da se lično uveri u kvalitet svog proizvoda – saznajemo u policiji.

Direktor Instituta za sudsku medicinu Radovan Karadžić ističe da je ovaj Nišlija imao mnogo sreće, jer bi nakon konzumacije ovolike količine alkohola, trebalo da bude mrtav.

- Letalna doza je već 4,5 promila, ali postoje ljudi koji su otporniji, pa su u stanju da podnesu i više od toga. Čuda se događaju, ovo je jedno od njih – kaže Karadžić.

Apsolutni rekorder u alkoholisanosti je jedan Nišlija koji je pre tri godine zatečen sa 6,27 promila alkohola u krvi. On je trešten pijan prelazio Voždovu ulicu kada je na njega naletelo vozilo i lakše ga povredilo.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CrazyHorse

    13. novembar 2013 | 15:25

    Ali opravdanje mu je najjace!!! XD

  • Marrina

    13. novembar 2013 | 15:22

    to znaci da su aparati podeseni da lazu...

  • Jelena bg

    13. novembar 2013 | 15:37

    Pa,verovatno nije ni bila ta kolicina,velika su odstupanja izmerene kolicine aparatom i one u krvi. Moj prijatelj je "naduvao" 2,8 a posto je znao da nije toliko popio,trazio je da mu izvade krv i na VMA je rezultat bio 0,68. Ne kazem da je u redu i 0,68 ali ipak...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA