OD JANUARA: Trudnice i deca bez overenih knjižica kod lekara

Zakon o zdravstvenoj zaštiti dece, trudnica i porodilja koji će stupiti na snagu 1. januara 2014. godine omogućava besplatno zdravstveno osiguranje za sve majke , trudnice, porodilje, decu mlađu od 18 godina koji iz bilo kog razloga nemaju overene zdravstvene knjižice

  • 4

Šef poslaničke grupe naprednjaka Zoran Babić izjavio je da očekuje da će Zakon o zdravstvenoj zaštiti dece, trudnica i porodilja, koji omogućava zdravstvenu zaštitu bez obzira na to da li su im overene zdravstvene knjižice, zaživeti u praksi od 1. januara naredne godine.

On je za RTS rekao da će se o ovom zakonu glasati posle 20. novembra i da je realno očekivati da u praksi zaživi početkom naredne godine.

Ovaj zakon, kako kaže, omogućava besplatno zdravstveno osiguranje za sve majke , trudnice, porodilje, decu mlađu od 18 godina koji iz bilo kog razloga nemaju overene zdravstvene knjižice. Babić je naglasio da sva deca moraju imati ista prava i ne mogu se kažnjavati ona kojima su roditelji u poslednjih nekoliko godina ostali bez posla.

Šef poslaničke grupe naprednjaka je ukazao i na važnost izmene i dopune krivičnog zakonika jer se, kako objašnjava, targetira veoma važna oblast koja je neuređena u našem društvu.

- To su javna preduzeća, javne ustanove, energetski sistem, telekomunikacioni sistem, sistemi vodosnabdevanja i javnog transporta koji su ugroženi sitnim krađama. Meni je veliko zadovoljstvo što je SNS ne samo uočila taj problem, već adekvatno i reagovala zakonskim rešenjima - naglasio je Babić.

On je ukazao da će svi koji se upuste u takva krivična dela rizikovati, bez obzira na vrednost imovine i štete koju prouzrokuju, da budu kažnjeni sa jednom do devet godina zatvora.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tutor

    15. novembar 2013 | 10:34

    Hvala k***u. Zar je za to morao zakon da se donosi. Bila jednom jedna država u kojoj se podrazumevalo da ako si čovek imaš pravo na zdravstvenu zaštitu.

  • lukic

    15. novembar 2013 | 11:20

    drzavi prioritet broj 1 treba da bude borba protiv bele kuge, jer ako ovako nastavimo nasa deca ce snositi posledice,plasim se da nismo izvukli pouke sa kosova ,cemu mi da se nadamo ako nas je svake godine 30.000 manje ,iskreno se nadam nekim promenama na bolje ali to ne moze da se desi tek onako.

  • Eu

    15. novembar 2013 | 10:03

    Samo nemojte da idete u kraljevo!!!!!!@

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA