TRAGEDIJA: Udavilo se 12 migranata kod Lefkade

Gradonačelnik Lefkade Kostas Aravanis izjavio je da je čamac potonuo nešto posle zore i da su vremenski uslovi bili dobri, tako da nije jasno šta se dogodilo

  • 0

Najmanje 12 migranata, među kojima četvoro dece, udavilo se jutros kada se čamac u kom su se nalazili prevrnuo i potonuo kod zapadnog grčkog ostrva Lefkada u Jonskom moru, saopštili su zvaničnici.

Kako je prenela grčka novinska agencija ANA, 15 migranata je uspelo da dopliva do obale.

U toku je akcija spasavanja, kojoj su se priključili i ronioci, jer ima još osoba koje se vode kao nestale.

Gradonačelnik Lefkade Kostas Aravanis izjavio je agenciji AP da je čamac potonuo nešto posle zore i da su vremenski uslovi bili dobri, tako da nije jasno šta se dogodilo.

- Neki od preživelih su uspeli da doplivaju i pozovu pomoć. Nisu sigurni koliko je ljudi bilo u čamcu - dodao je Aravanis.

Migranti su se nalazili u osam metara dugačkom čamcu na naduvavanje. Veruje se da je krajnja destinacija trebalo da im bude Italija, ali nije poznato odakle su krenuli.

Za sada nije poznato koje su nacionalnosti migranti.

Grčka je jedna od glavnih odredišta za ulazak u Evropsku uniju za migrante i izbeglice koje beže iz ratom pogođenih i siromašnih zemalja Afrike i Bliskog istoka.

(Telegraf.rs / Tanjug /Foto-ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA