TAJM: Papa Franja je ličnost godine

- Zato što je izvukao papstvo iz palate na ulice, zato što je najveću crkvu na svetu obavezao da se suoči sa svojim najdubljim potrebama i zato što je uravnotežio prosuđivanje sa milošću, papa Franja je ličnost godine - napisala je urednica časopisa Nensi Gibs

  • 4

Američki časopis "Tajm" proglasio je papu Franju za ličnost godine, uz obrazloženje da je tokom devet meseci na čelu Katoličke crkve postao novi glas savesti.

- Zato što je izvukao papstvo iz palate na ulice, zato što je najveću crkvu na svetu obavezao da se suoči sa svojim najdubljim potrebama i zato što je uravnotežio prosuđivanje sa milošću, papa Franja je ličnost godine ''Tajma'' za 2013 - napisala je urednica časopisa Nensi Gibs.

- Retko je neki novi igrač na svetskoj sceni privukao toliko pažnje tako brzo - mladih i starih, vernika i cinika - poput pape Franje -navela je Gibs, a preneo AFP.

- Tokom devet meseci u kancelariji, on se postavio u samo središte glavnih debata našeg vremena: o bogatstvu i siromaštvu, poštenju i pravdi, transparentnosti, umerenosti, globalizaciji, ulozi žene, prirodi braka, iskušenjima moći - istakla je Gibs.

Drugi na listi za osvajanje ovog priznanja bio je Edvard Snouden, bivši saradnik američke Agencije za nacionalnu bezbednost (NSA), kome je dodeljen azil u Rusiji i sa kim je "Tajm" objavio ekskluzivni intervjuu posredstvom i-mejla.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA