• 4

TAJM: Papa Franja je ličnost godine

- Zato što je izvukao papstvo iz palate na ulice, zato što je najveću crkvu na svetu obavezao da se suoči sa svojim najdubljim potrebama i zato što je uravnotežio prosuđivanje sa milošću, papa Franja je ličnost godine - napisala je urednica časopisa Nensi Gibs

  • 4


Američki časopis "Tajm" proglasio je papu Franju za ličnost godine, uz obrazloženje da je tokom devet meseci na čelu Katoličke crkve postao novi glas savesti.

- Zato što je izvukao papstvo iz palate na ulice, zato što je najveću crkvu na svetu obavezao da se suoči sa svojim najdubljim potrebama i zato što je uravnotežio prosuđivanje sa milošću, papa Franja je ličnost godine ''Tajma'' za 2013 - napisala je urednica časopisa Nensi Gibs.
- Retko je neki novi igrač na svetskoj sceni privukao toliko pažnje tako brzo - mladih i starih, vernika i cinika - poput pape Franje -navela je Gibs, a preneo AFP.
- Tokom devet meseci u kancelariji, on se postavio u samo središte glavnih debata našeg vremena: o bogatstvu i siromaštvu, poštenju i pravdi, transparentnosti, umerenosti, globalizaciji, ulozi žene, prirodi braka, iskušenjima moći - istakla je Gibs.
Drugi na listi za osvajanje ovog priznanja bio je Edvard Snouden, bivši saradnik američke Agencije za nacionalnu bezbednost (NSA), kome je dodeljen azil u Rusiji i sa kim je "Tajm" objavio ekskluzivni intervjuu posredstvom i-mejla.
(Telegraf.rs / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima