• 4

Južnoafrička Republika se izvinila zbog lažnog prevodioca

Pol Mašatile, ministar kulture i umetnosti Južnoafričke Republike, uputio je izvinjenje zbog prevodioca na Mandelinoj komemoraciji, ali nije želeo da se izjašnjava o tome ko je odgovoran za njegovo angažovanje

  • 4

Ministar kulture i umetnosti Južnoafričke Republike Pol Mašatile izvinio se danas zbog propusta nastalih zbog čudnog ponašanja prevodioca na govorni jezik gluvonemih, na centralnoj komemoraciji povodom smrti Nelsona Mandele.
U izvinjenju do sada najviše rangiranog predstavnika vlade u Pretoriji navedeno je i da mora sve da se učini da se takav incident više ne ponovi, prenosi AP. Ministar Mašatile ostao je pri dosadašnjoj poziciji vlade, pa ni on nije želeo da se izjašnjava o tome ko je odgovoran za unajmljivanje osobe za prevođenje jezika za gluvoneme Tamasanka Džantdžije.

Sam Džantdžije rekao je juče, u pokušaju da opravda svoje ponašanje, da je imao napad šizofrenije od koje se inače leči.

Američka tajna služba juče je saopštila da je na kolegama iz južnoafričke bezbednosti bilo da provere učesnike komemoracije. Portparol Tajne službe SAD Brajan Liri je, odgovarajući na pitanje da li je predsednik Amerike mogao da bude u opasnosti, rekao da je na predstavnicima organizatora iz Južne Afrike bila odgovornost da odrede učesnike, među kojima je i pomenuti tumač.
- To znači da se te osobe proveravaju i da se proverava da nisu krivično odgovarali u prošlosti - kazao je Liri, ali nije mogao da potvrdi da su domaćini to i uradili.
(Telegraf.rs / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragi

    Nije aparthejd bio slucajnost!

  • BALKANSKI SPIJUN

    Nit je ovaj jadnicak za prevodioca nit Obama za predsednika ... :)) Sve u svemu neko je dobro "navuko" Amere :))) haa hah

  • Lud Zbujen

    Sto bas je simpa ko da repuje zar je bitno sta se capri neka placu avi i vozdra

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima