• 9

JOSIPOVIĆ: Budimo ljudi, a ne vukovi!

- Jesmo li zaista prihvatili evropske demokratske vrednosti ili je postupak pristupanja EU bio tek maskenbal, jesmo li se samo pravili kako uvažavamo ljudska i manjinska prava - pitao je Josipović

  • 9

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović kritički se osvrnuo na stanje u Hrvatskoj, što je ocenjeno kao neuobičajeno za tradicionalni božićni i novogodišnji prijem.
Josipović je rekao da sve može biti i bolje i da "jedni prema drugima treba da budemo ljudi, a ne vukovi".

Povodom nacionalističkih ispada na sportskim manifestacijama, Josipović je rekao da su mngi razočarani, jer su duh političke, verske i druge isključivosti i radikalizam ponovo na delu u Hrvatskoj, trujući, kako je rekao, duše, posebno mladih, mržnjom i isključivošću.
- Zemlja kao što je naša, morala bi znati kud vode ekstremizmi i netolerancija. Imali smo tragičan 20. vek, i ne želimo da nam se on ponovi u istom ili sličnom izdanju. Politike mržnje, koketiranje s fašizmom i totalitarizmom iskušenje su, ne samo za nas, već i za mnoge države, pa i etablirane demokratije Evropske unije - poručio je Josipović na tradicionalnom novogodišnjem koktelu.

Govoreći o sukobima oko prava manjina, homoseksualaca i srpske manjine na ćirilicu, predsednik je upitao: "Jesmo li zaista prihvatili evropske demokratske vrednosti ili je postupak pristupanja EU bio tek maskenbal, jesmo li se samo pravili kako uvažavamo ljudska i manjinska prava?", rekao je Josipović.
Osvrnuvši se na nedavni referendum o braku kao zajednici muškarca i žene, Josipović je zapitao da li se u Hrvatskoj "demokratske inštitucije koriste da bi se ostvarili nedemokratski ciljevi".
(Teegraf.rs / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gospodin

    Hrvati ko hrvati, neki nas vole, neki mrze, ali da se ne lažemo Josipović je extra čovek, svaka mu čast...

  • Miki TO

    Ako ne moze njihova vlada da ih obuzda tu smo mi , okrenes telefon i eto nas za 24 casa sa neba pa u rebra.

  • Ljiljana

    "Будимо људи" у аманет нам је оставио почивши Патријарх Павле. Оно што не желимо себи, немојмо другоме чинити.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima