Niko nije čuo za bivšeg otporaša proteranog iz Ukrajine!

Niko od 11 osnivača i 40 prvih članova Otpora nije čuo za uhapšenog Marka Ivkovića, koji je optužen zbog navodnog učešća u destabilizaciji Ukrajine

  • 5

Jedan od osnivača Otpora i direktor Centra za primenjenu nenasilnu akciju i strategije Srđa Popović izjavio je danas da Marko Ivković, kome su ukrajinske vlasti zabranile ulazak u tu zemlju zbog navodnog učešća u njenoj destabilizaciji, nije član Kanvasa, a osnivači Otpora i ne znaju ko je on.

Ukrajinski mediji javili su da je vlast proglasila 35 "persona non grata", među kojima je i državljanin Srbije Marko Ivković, koji je, kako se navodi, učestvovao u organizovanju zbacivanja Slobodana Miloševića i za sličan scenario se zalagao u Ukrajini.

U izjavi agenciji Beta Srđa Popović tvrdi da niko od 11 osnivača i 40 prvih članova Otpora nije čuo za uhapšenog Ivkovića. "Zar neko može da poveruje da je dovoljno da dva Srbina sednu u avion, dobiju neki novac i izvedu milion Ukrajinaca na ulice da mašu zastavama EU. Ti koji veruju u to, veruju i u Deda Mraza", kazao je Popović.

On je istakao da su za pokretanje demonstracija, poput protesta u Ukrajini, presudni unutrašnji faktor i unutrašnje nezadovoljstvo. "Kada bi srpska Vlada rešila da odustane od evropskih integracija, ne bi bio potreban bilo ko iz Ukrajine da se ovde desi pobuna - to je unutrašnje nezadovoljstvo", kazao je Popović.

On u potezima ukrajinske vlasti vidi sličnost s ponašanjm režima Slobodana Miloševića: "Potrebno je uvek okriviti ili strane plaćenike ili domaće izdajnike", kazao je Popović.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Takojeto

    25. decembar 2013 | 18:30

    Treba pendrek sto tito rece, svima koji navijaju za zapad i raspad slavenstva

  • darko

    25. decembar 2013 | 18:53

    Stace tamo gde mu nije mesto

  • Т.М.

    26. decembar 2013 | 08:06

    Па од амера, ето одакле. ОГРОМНЕ паре и обуку су добили све за рушење режима не би ли амерички паразити у вашингтону поставили своје луткице. Кад спомињете америку, енглеску или вечито крви жедан израел(амери воде њихове ратове) обавезно малим словима писати.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA