POMOZITE: Žive u kući bez struje i vode, nekad nemaju ni za hleb (FOTO)

Porodica Janković, Dejan, Božica i njihova ćerka Anđela iz Paraga živi u veoma teškim uslovima. Kuća u kojoj stanuju nema struju, vodu i kupatilo, a povrh toga, Dejan boluje od neizlečive bolesti

  • 32

Dejan Janković (22), njegova supruga Božica i ćerka Anđela (4) žive u Paragama, nadomak Novog Sada. Stanuju u kući bez struje, vode i kupatila, u teškim uslovima, a nemaju novca da reše svoju situaciju.

Jankovići žive od socijalne pomoći od 13.000 dinara i dečjeg dodatka. Navikli su da na spavanje odlaze gladni. Vlasnik kuće je Dejanov otac, koji preti da će ih izbaciti na ulicu. Supružnici su nezaposleni, a povrh svega, Dejan boluje od neizlečive bolesti, progresivne atrofije mišića.

- Bolest je takva da mi se vremenom tope mišići. To može da uznapreduje i do srčanog mišića, što znači da mogu i da umrem. Mojoj supruzi i trogodišnjem detetu je potreban krov nad glavom, negde gde ćemo imati miran život. Potrebna mi je pomoć da Anđeli obezbedim dom jer sam bolestan i nisam sposoban sam da ga izgradim - kaže Dejan Janković.

Da nije pomoći komšija i povremenih sezonskih poslova ne znaju šta bi radili. Atrofija mišića, od koje Dejan boluje, predstavlja slabljenje funkcije mišića, pa oni kod kojih je bolest uznapredovala mogu da padnu i u invalidska kolica. On nema sredstava za terapije.

Sakupljanje humanitarne pomoći ovoj porodici započela je grupa Novosađana. Prikupljeno je dosta garderobe, ali i hrana kako bi ova porodica neko vreme vodila bezbrižan život.

Oni su apelovali na sve one koji mogu, da im se pridruže u ovoj humanitarnoj akciji, kako bi Jankovićima pružili novi dom. Njima je, osim novca, potreban i nameštaj, kućni aparati, posteljina, obuća... Više informacija o akciji možete dobiti ukoliko pošaljete mejl na humanitarna.akcija.novisad@gmail.com.

Akciji se možete priključiti uplatom na dinarski račun 340-3221326862, na Dejanovo ime.

Uplatu iz inostranstva možete izvršiti na ime Janković Dejan, Cara Lazara 6, Parage

IBAN: RS35340000003221326862

Erste Bank A. D. Bulevar Oslobođenja 5, 21000 Novi Sad, Srbija

SWIFT: GIBARS22

(Marija Stojanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zašto????

    17. januar 2014 | 15:24

    A zašto ti Zorice, onako, prosto ne bi nestala sa ovog portala? Odje.i na tamo, te vaše fašističke sajtove i tamo svoje komplekse lečite!

  • lole

    17. januar 2014 | 15:06

    Mene zanima adresa, cetiri puta nedeljno prolazim kroz paragovo pa bih da im ponesem garderobe i ostali sto mogu, hvala

  • Srbija-Ubija

    17. januar 2014 | 16:36

    Zorice kojim jezikom pises ? Obitelj , uvjet ? Sta je to ? Zivis u Srbiji onda pisi i na srpskom ! Hvala

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA